Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Todt: “Veiligheid Formule 1 en toeschouwers gaat voor alles”

Ineens kunnen FIA en Liberty Media doorpakken, na het echec van Melbourne. De Grands Prix van Bahrein en Vietnam zijn afgelast vanwege de wereldwijde corona-epidemie. “Veiligheid boven alles”, aldus FIA-voorzitter Jean Todt.

FIA-voorzitter Jean Todt stelt dat de FIA beide races heeft afgelast na intens overleg met de organisatoren in Bahrein en Vietnam. "Het gaat er in de eerste plaats om dat we mensen beschermen. Het was het enige besluit dat we konden nemen, na alle informatie die tot ons is gekomen. We vertrouwen op de cijfers die we kregen van de Wereld Gezondheidsorganisatie."

Formule 1-baas Chase Carey spreekt van een moeilijk te voorspellen en ‘fluïde’ situatie rond COVID 19. "Het was een lastig besluit. We hebben de tijd genomen om tot een juiste beslissing te komen. We hebben deze beslissing samen met de FIA en de organisatoren genomen om de veiligheid van de Formule 1 en onze fans te kunnen waarborgen. Bahrein is een opwindende race, dus we hopen dat we hier zo snel mogelijk kunnen terugkeren. Tegelijkertijd zien we uit naar de eerste GP van Vietnam, een race in een opwindend land."

Het is onduidelijk wanneer het F1-seizoen nu daadwerkelijk van start gaat. Mogelijk worden ook de GP's van Nederland, Spanje en Monaco uitgesteld dan wel geschrapt. Dat zou betekenen dat Bakoe op 7 juni gastheer is van de Formule 1-seizoenstart van 2020.

5 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"