Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Todt vergelijkt 'vechter' Max Verstappen met Michael Schumacher

Jean Todt, voormalig teambaas van Ferrari en oud-voorzitter van de FIA, ziet gelijkenissen tussen tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen en Michael Schumacher. "Beide zijn het vechters."

Jean Todt is een goede vriend van de familie Schumacher. Zeker na diens zware ski-ongeval in 2013 houdt Todt nog altijd warme contacten met de familie van de zevenvoudig wereldkampioen. Als teambaas van Ferrari behaalde Todt vijf wereldtitels met Schumacher. Hij ziet ook gelijkenissen tussen zijn pupil en de huidige ster van de Formule 1, Max Verstappen. "Hij is snel en maakt weinig fouten. Hij is een vechter zoals Schumacher", vertelt Todt in de Italiaanse krant de Corriere della Sera . "Op menselijk niveau ken ik Max niet goed genoeg om hem te kunnen beoordelen. Toen Michael nog reed, leek het alsof hij een beetje verwaand was, maar eigenlijk had hij dat nodig om zijn bescheidenheid te verbergen. Hij was heel bescheiden. Hij haalde nooit uit naar het team, ook niet in Silverstone in 1999 toen hij zijn beide benen brak. Het is niet mijn intentie om die twee met elkaar te vergelijken, maar dat is iets waarin hij en Max gelijk zijn."

Belletje van Horner en Wolff in Abu Dhabi 2021

Na zijn periode bij Ferrari werd Todt voorzitter van de internationale autosportbond FIA. In die hoedanigheid zag hij hoe Verstappen in 2021 zijn eerste wereldtitel pakte in Abu Dhabi, na een zeer enerverend gevecht met Lewis Hamilton in het slot van de race. Hij werd zelfs gebeld door de teambazen van Red Bull en Mercedes, zo vertelt hij. "Ik heb daar niks gedaan, dat was niet mijn rol als president bij de FIA. De wedstrijdleiding moet autonoom zijn. Je hebt FIFA-baas Gianni Infantino nooit horen zeggen 'dit was een penalty en dit zeker niet?'", maakt hij een vergelijking met de hoogste voetbalbaas van de wereld. "In een documentaire van mij zie je dat ik in het huis van mijn vriendin die race bekijk. Christian Horner en Toto Wolff bellen me en ik reageer door te zeggen dat ik er niet tussen kan komen, het is de verantwoordelijkheid van de stewards en de wedstrijdleider."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"