Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toekomst Duitse Grand Prix blijft onzeker

De toekomst van de Grand Prix van Duitsland blijft nog onzeker. Het contract van de Duitse GP met Liberty loopt namelijk eind 2018 af.

De Duitse Grand Prix wordt dit seizoen op het circuit in Hockenheim gehouden. Een contract, afgesloten met Bernie Ecclestone in 2007, verdeelde de Duitse GP's tussen de Nurburgring en Hockenheim tot en met 2018. Door financiële problemen van de Nurburgring kon daar in 2015 en 2017 geen Grand Prix van Duitsland gehouden worden. CEO van Hockenheim, Georg Seiler, is bang dat er in de toekomst überhaupt geen Grand Prix van Duitsland komt. Seiler vindt het zonde als dat zo is, want zowel Hockenheim als de Nurburgring heeft volgens hem een 'hoge historische waarde'. Tegen MotorsportMagazin.com zegt Seiler: "Het contract loopt af voor 2018. We hebben met Liberty gesproken, maar ik kan nog niet zeggen of dit de positieve kant op zal gaan."

Seiler zegt dat de relatie met Liberty goed begon: "De relatie is vriendschappelijk, maar je weet nooit wat de reactie is als er cijfers bij komen kijken. Ze kennen onze situatie, Hockenheim kan geen financiële risico's nemen en dat zullen we dan ook niet doen." Seiler hintte duidelijk naar een zelfde soort deal zoals de deal die in 2007 gesloten is. "Wij beslissen helaas niet. We hebben gesprekken met onze partners en kijken wat er mogelijk is." Met het verdwijnen van de GP van Groot-Brittannië van de kalender vanaf 2020 en het verlies van Maleisië dit seizoen, zal de Duitse Grande Prix misschien wel de derde zijn in korte tijd.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'