© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toekomst Duitse Grand Prix blijft onzeker

13 mrt. 11:00 Koen Bakker 0 reacties
De toekomst van de Grand Prix van Duitsland blijft nog onzeker. Het contract van de Duitse GP met Liberty loopt namelijk eind 2018 af.

Liberty en Hockenheim om tafel voor contract 2019

De Duitse Grand Prix wordt dit seizoen op het circuit in Hockenheim gehouden. Een contract, afgesloten met Bernie Ecclestone in 2007, verdeelde de Duitse GP's tussen de Nurburgring en Hockenheim tot en met 2018. Door financiële problemen van de Nurburgring kon daar in 2015 en 2017 geen Grand Prix van Duitsland gehouden worden. 

CEO van Hockenheim, Georg Seiler, is bang dat er in de toekomst überhaupt geen Grand Prix van Duitsland komt. Seiler vindt het zonde als dat zo is, want zowel Hockenheim als de Nurburgring heeft volgens hem een 'hoge historische waarde'. Tegen MotorsportMagazin.com zegt Seiler: "Het contract loopt af voor 2018. We hebben met Liberty gesproken, maar ik kan nog niet zeggen of dit de positieve kant op zal gaan." 

Seiler zegt dat de relatie met Liberty goed begon: "De relatie is vriendschappelijk, maar je weet nooit wat de reactie is als er cijfers bij komen kijken. Ze kennen onze situatie, Hockenheim kan geen financiële risico's nemen en dat zullen we dan ook niet doen."  

Seiler hintte duidelijk naar een zelfde soort deal zoals de deal die in 2007 gesloten is. "Wij beslissen helaas niet. We hebben gesprekken met onze partners en kijken wat er mogelijk is."

Met het verdwijnen van de GP van Groot-Brittannië van de kalender vanaf 2020 en het verlies van Maleisië dit seizoen, zal de Duitse Grande Prix misschien wel de derde zijn in korte tijd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen