© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toekomst Mercedes in Formule 1 na 2021 onzeker

14 sep. 2017 10:25 Wanda Bisschop 0 reacties
Onlangs maakte Mercedes bekend dat ze de DTM vaarwel zeggen en zich gaan richten op de Formule E. Onmiddellijk daarna doken er ook geruchten op over een mogelijke vertrek van Mercedes uit de Formule 1. Vooralsnog hoeven de fans zich geen zorgen te maken.

Mercedes in ieder geval tot en met 2020 actief in de Formule 1

Daimler woordvoerder Dieter Zetsche maakte aan alle geruchten rondom een mogelijk vertrek van Mercedes uit de F1 een einde. Tijdens de Frankfurter Motor Show liet hij het volgende hierover los.

"Formule 1 zit in onze geschiedenis en maakt onderdeel uit van ons merk. Het is een essentieel onderdeel dat ons geholpen heeft om ons merk te ontwikkelen en een jonger publiek aan te trekken. Wij zullen onze strategie dan ook zeker niet gaan wijzigen voor 2021. De huidige Concorde Agreement duurt nog tot 2021 en voor die tijd houden we ons daar echt niet mee bezig."

In 2021 gaat er veel veranderen binnen de Formule 1 en maakt de sport zich klaar voor een nieuw tijdperk. Of Mercedes daar deel van uitmaakt, blijft afwachten.

Op de vraag waarom Mercedes de DTM inruilt voor de Formule E antwoordde Zetsche het volgende.

"We hebben er inderdaad voor gekozen om de DTM te verlaten en een nieuw project op te starten in de Formule E. Op dit moment is de Formule E een groeiende social en PR platform waar we graag onderdeel van uit willen maken. Daarnaast willen we dolgraag de onderlinge competitie vergroten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen