Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toekomst Schumacher bij Ferrari en in de Formule 1 in gevaar

Zien we Mick Schumacher na dit seizoen nog terug in de Formule 1? Zijn toekomst is in ieder geval onzeker, nu er steeds meer geruchten de kop opsteken dat de wegen tussen hem en Ferrari zullen gaan scheiden.

Mick Schumacher is al sinds jaar en dag een Ferrari-junior en won in die hoedanigheid de Formule 2-titel. Een plekje in de hoofdmacht van Ferrari was er daarna nog niet en dus werd hij vorig jaar gestald bij Haas. De jonge Duitser, de zoon van Michael Schumacher, is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Amerikaanse renstal. Mogelijk is het zijn laatste bij het team en misschien voorlopig wel in F1. Britse media berichtten op dinsdag dat Schumacher aan het einde van het seizoen de Ferrari-academie zal verlaten en alle officiële banden tussen de twee partijen ten einde zouden komen. RacingNews365 vroeg de Italianen om opheldering, waarna een woordvoerder het volgende zei: "Mick maakt onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy-familie en we onthullen nooit details over onze contracten. We monitoren zijn seizoen en zullen later in het seizoen samen beslissen wat het beste voor hem is."

Toekomst onzeker

De toekomst van Schumacher na 2022 is echter nog steeds ongewis. Na twee grote crashes aan het begin van het seizoen, in Saoedi-Arabië en Monaco, werd hij door zijn team gewaarschuwd, maar daarna verbeterde de situatie zich. In Groot-Brittannië scoorde hij met een achtste plek zijn eerste F1-punten, gevolgd door een zesde stek in Oostenrijk. In de zomerstop kondigde Haas echter aan dat Antonio Giovinazzi de komende maanden twee VT1-sessies zal afwerken en de Italiaan lijkt dan ook een van de beoogde opvolgers van Schumacher bij de Amerikaanse renstal. Als Schumacher Haas verlaat en zijn banden met Ferrari inderdaad worden verbroken, dan is het de vraag of hij nog een zitje kan bemachtigen. Zijn opties zijn gelimiteerd. Realistisch gesproken kan hij in dat geval bij Alpine of Williams terecht, maar de Franse renstal lijkt haar oog hebben te laten vallen op Pierre Gasly. IndyCar-coureur Colton Herta zou in dat geval misschien het AlphaTauri-zitje op kunnen strijken, waardoor alleen het Williams-stoeltje van Nicholas Latifi als enige nog voor het grijpen ligt. Ondertussen is ook gevestigde naam Ricciardo nog op zoek naar een zitje.

Wat zegt Schumacher zelf?

In gesprek met de media, waaronder RacingNews365 , liet Schumacher in België weten rustig zijn toekomstplannen te evalueren. "Ik ben momenteel blij waar ik ben en ik ben er zeker van dat ik zo snel mogelijk mijn toekomstplannen kan delen." "Natuurlijk heb ik hier met Ferrari over gesproken en zodra er iets aan te kondigen valt, dan zullen we dat doen. Ferrari heeft een belangrijk deel uitgemaakt van mijn jeugd, niet alleen in de recente jaren, maar ook daarvoor al, dus het team heeft een speciale plek in mijn hart." Haas-baas Guenther Steiner liet recent in de Engelstalige RacingNews365-podcast weten dat er nog geen contractonderhandelingen voor 2023 zijn geweest met de Duitse coureur en dat Ferrari geen zeggenschap heeft in de keuze om wel of niet met hem door te gaan.

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Emilia-Romagna 2024