Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toekomstig Formule 1-coureur Russell begon te piekeren in jacht naar F2-titel

Na het winnen van het GP3- en het Formule 2-kampioenschap ziet George Russell een droom uitkomen. De 20-jarige Brit zal volgend jaar debuteren in de Formule 1, als teammaat van de terugkerende Robert Kubica bij het team van Williams. De talentvolle jongeling besliste het Formule 2-kampioenschap in het laatste raceweekend van 2018, op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Ondanks dat Russell op dat moment al zeker was van een stoeltje bij Williams voor 2019, kreeg de spanning bijna de overhand. De Brit erkent in gesprek met The Insider, dat gerund wordt door de officiële Formule 2-kanalen, dat het tijdens de kwalificatiesessie in Abu Dhabi kortstondig door hem heen flitste hoe bijzonder hetgeen was, waar hij zich op dat moment mee bezig mocht houden.

"Voor mij was het seizoen 2018 er eentje met hoogte- en dieptepunten", blikt Russell terug. "Toen ik me mocht voorbereiden op het laatste Formule 2-weekend van het jaar wist ik dat ik over een grote voorsprong in het kampioenschap beschikte. Echter, ik besefte me ook maar al te goed dat de titel zeker nog niet binnen was. Toen ik me opmaakte voor de laatste run in de kwalificatie op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi werd het me plots duidelijk: als ik poleposition zou pakken, dan werd het verschil tussen mij en Alexander Albon wel heel groot." "Het was me nog nooit eerder overkomen, maar ik begon terwijl ik aan het rijden was te piekeren. Vlak voordat ik de laatste bocht inreed, waarop ik mijn laatste snelle ronde zou rijden, dacht ik, verrek, dit kan zomaar eens de belangrijkste ronde uit mijn carrière tot nu toe worden! Terwijl ik over start/finish reed dacht ik, dit is best wel veel druk! Voor het aanremmen van bocht één wist ik de gedachten echter weer uit mijn hoofd te zetten, om een van mijn beste ronden van het jaar te rijden en de pole te scoren." Vanaf poleposition zou Russell de eerste van twee Formule 2-races in Abu Dhabi ook uiteindelijk winnen, om het kampioenschap op die manier te veroveren.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'