Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toekomstplannen Ricciardo nog altijd onduidelijk: "Maar er zijn gesprekken"

Daniel Ricciardo zal in 2023 geen zitje meer hebben in de Formule 1, dat is zo goed als zeker. De achtvoudig Grand Prix-winnaar aast op een reserverol bij een groot team, maar een deal heeft hij nog niet.

De carrière van Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team van McLaren komt na het huidige seizoen ten einde. De Australiër moet plaats maken voor toptalent Oscar Piastri en ook bij andere teams is er geen plek voor een fulltime stoeltje in de koningsklasse. Alleen Haas heeft op papier nog een stoeltje over, maar dit is naar verluidt geen optie voor Ricciardo. Hij zal dus in ieder geval in 2023 vanaf de zijlijn moeten toekijken. "De laatste twee jaren zijn lastig geweest, vooral omdat je er veel moeite in steekt en er weinig voor terugkomt", laat hij optekenen bij Sky Sports . "Ik ken de waarde van een pauze en ik weet dat deze pauze mij een ander perspectief aanbiedt. De seizoenen zijn druk en je krijgt normaal geen kans om jezelf weer op te bouwen vanaf nul."

Wat gaat Ricciardo doen in 2023?

Het liefst blijft Ricciardo nauw betrokken bij de koningsklasse van de autosport. Een reserverol bij Mercedes of Red Bull wordt binnen de paddock genoemd als een goede optie, maar de voormalig teamgenoot van Max Verstappen heeft nog geen deal bij een F1-team. "Ik weet het nog allemaal niet." "Maar er zijn zeker gesprekken met een aantal teams, want ik wil de deur op een kiertje houden voor 2023. Ik weet dat het pijn gaat doen als ik de lichten uit zie gaan (bij de F1-races in 2023, red.), dus ik wil in 2024 zeker terug zijn", aldus Ricciardo.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein