Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Toekomstplannen Ricciardo nog altijd onduidelijk: "Maar er zijn gesprekken"

Daniel Ricciardo zal in 2023 geen zitje meer hebben in de Formule 1, dat is zo goed als zeker. De achtvoudig Grand Prix-winnaar aast op een reserverol bij een groot team, maar een deal heeft hij nog niet.

Ricciardo US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De carrière van Daniel Ricciardo bij het Formule 1-team van McLaren komt na het huidige seizoen ten einde. De Australiër moet plaats maken voor toptalent Oscar Piastri en ook bij andere teams is er geen plek voor een fulltime stoeltje in de koningsklasse. Alleen Haas heeft op papier nog een stoeltje over, maar dit is naar verluidt geen optie voor Ricciardo.

Hij zal dus in ieder geval in 2023 vanaf de zijlijn moeten toekijken. "De laatste twee jaren zijn lastig geweest, vooral omdat je er veel moeite in steekt en er weinig voor terugkomt", laat hij optekenen bij Sky Sports. "Ik ken de waarde van een pauze en ik weet dat deze pauze mij een ander perspectief aanbiedt. De seizoenen zijn druk en je krijgt normaal geen kans om jezelf weer op te bouwen vanaf nul."

Wat gaat Ricciardo doen in 2023?

Het liefst blijft Ricciardo nauw betrokken bij de koningsklasse van de autosport. Een reserverol bij Mercedes of Red Bull wordt binnen de paddock genoemd als een goede optie, maar de voormalig teamgenoot van Max Verstappen heeft nog geen deal bij een F1-team. "Ik weet het nog allemaal niet."

"Maar er zijn zeker gesprekken met een aantal teams, want ik wil de deur op een kiertje houden voor 2023. Ik weet dat het pijn gaat doen als ik de lichten uit zie gaan (bij de F1-races in 2023, red.), dus ik wil in 2024 zeker terug zijn", aldus Ricciardo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"