Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Hoe Perez zich een week lang met Red Bull terugtrok om zijn prestaties te verbeteren

Zeker na de zomerstop kende Sergio Perez wat dipjes in zijn prestaties in de Formule 1. De Mexicaan werd constant verslagen door teamgenoot Max Verstappen en onthult dat hij na een bepaalde Grand Prix extra tijd in zijn prestaties heeft gestoken.

Perez Crash Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar Sergio Perez sterk aan het Formule 1-seizoen begon door twee races te winnen, in Saoedi-Arabië en Azerbeidzjan, ging het daarna redelijk snel bergafwaarts. De Mexicaan zou geen enkele Grand Prix meer winnen en stond na de zomerstop nog maar twee keer op het podium. Het contrast met de dominantie van Max Verstappen was erg groot.

De Nederlandse teamgenoot van Perez reeg de overwinningen aaneen, wat de kritiek alleen maar deed toenemen. Perez had weliswaar een contract voor 2024 op zak, maar de vragen over zijn toekomst bleven komen. De Mexicaan herstelde zich enigszins in de slotfase van het seizoen en sleepte zo wel de tweede plaats in het rijderskampioenschap binnen. Perez wijst tegenover de media, waaronder RacingNews365, het specifieke kantelpunt aan.

"Ik kreeg een fikse, fikse waarschuwing in Qatar", vertelt Perez. De Mexicaan crashte op het Losail International Circuit, buiten zijn schuld, tijdens de sprintrace en kwam in de hoofdrace als tiende over de meet. "Daarna ben ik een week lang naar de fabriek gegaan en in de details gedoken met alle engineers. Toen begrepen we veel dingen die we daarvoor niet deden om mijn zwaktes te compenseren."

"We waren verdwaald"

Maar wat ging er dan precies mis in die periode? "We benaderden de auto verkeerd, waarna we dat probeerden te compenseren met de set-up. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat we ieder weekend verdwaalden. Het was belangrijk om een stapje terug te zetten en alles tot in detail uit te kammen."

Perez geeft toe dat het niet gebruikelijk is om in zo'n drukke periode zo lang te analyseren. "Toch had ik het gevoel dat ik die tijd nodig had. Het is druk. We zijn erg druk met al onze verplichtingen, ook als je kijkt naar de simulator en andere activiteiten. De neergang kwam door hoe we de set-up bepaalden voor de Grand Prix-weekenden. Ik denk dat het harde werk tot een transformatie van ons seizoen heeft geleid."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje