© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tom Coronel: "Acties Verstappen waren briljant"

26 nov. 2018 12:21 Ruud Dimmers 6 reacties
Max Verstappen kende in Abu Dhabi wederom een ijzersterke Grand Prix, maar kwam tot tweemaal toe in aanraking met een coureur. Volgens WTCR-coureur Tom Coronel hoort dit gewoon bij het racen.

Op het podium van de Grand Prix van Abu Dhabi stonden de drie smaakmakers van het F1-seizoen 2018: Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen. Laatstgenoemde moest een flink robbertje vechten om na een mislukte start weer naar voren te komen. Daarbij toucheerde hij Esteban Ocon en Valtteri Bottas tijdens zijn inhaalacties.

Tom Coronel genoot van de acties van de Nederlander en schaart zich niet achter de mensen die vinden dat Verstappen cleaner moet rijden. In gesprek met Racingnews365 blikt hij terug op de GP van Abu Dhabi.

"Ik zie het probleem niet. Mag je elkaar niet meer raken dan? Dat hoort toch gewoon bij de sport. Hij rijdt niet over zijn concurrenten heen en de risico's waren berekend. Iedere actie die hij gedaan heeft is goed uitgevoerd en goed geëindigd."

Bij het Britse Sky Sports moest teambaas Christian Horner zich verdedigen voor de acties van Verstappen. De analisten vonden dat de Red Bull-coureur zijn rijstijl moet aanpassen om wereldkampioen te kunnen worden. Coronel is het daar niet mee eens: "Zo kun je wel degelijk kampioen worden. Ze zitten er volledig naast."

"Bij Ocon zat hij iets over de limiet, maar het werkte. Was er eentje vol over de kop gevlogen dan had ik de critici gelijk gegeven, maar hier was niets aan de hand. Allebei de acties van Max waren briljant. Max neemt risico's, maar hij laat ook zien dat het werkt. Waarom wachten als je er gelijk voorbij kan? We zijn aan het racen!"

Daniel Ricciardo droomde van een prachtig afscheid bij Red Bull met een podiumplaats, maar moest weer zijn meerdere erkennen in Verstappen. "Ricciardo moet zich achter zijn oren krabben. Hij lag dik voor op Max en Max had veel problemen in het begin. Uiteindelijk gaat Verstappen naar het podium en hij niet."

Binnen Red Bull had Verstappen dit seizoen de overhand. In het onderlinge kwalificatieduel werd het 15-6 en de Nederlander scoorde elf podiumplaatsen, tegenover slechts twee voor Ricciardo.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen