© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Tom Coronel: 'Onbegrijpelijk dat Hamilton wegkomt zonder straf'

22 jul. 2018 20:35 Ruud Dimmers 15 reacties
Lewis Hamilton ontsnapte aan een tijdstraf na afloop van de Grand Prix van Duitsland. De Mercedes-coureur reed vlak voor de ingang van de pitstraat vanuit pitingang terug de baan op, maar tot ieders verbazing volgde geen straf. Autocoureur Tom Coronel hekelt de willekeur van de wedstrijdleiding.

Het niet bestraffen van Lewis Hamilton deed veel stof opwaaien. Daar waar de wedstrijdleiding in de Formule 1 zo'n beetje voor iedere scheet een straf uitdeelde bleef de Mercedes-coureur onbestraft.

Klassejustistie of niet? Racingnews365 sprak hierover met autocoureur Tom Coronel. "De wedstrijdleiding is gewoon niet consequent. Kleine dingen worden wel bestraft, maar dit niet. Waarom bestraffen ze die andere dingen wel?"

"Ze hoeven van mij echt niet alles te bestraffen, als maar consequent zijn. Dat zijn ze totaal niet! Het is gewoon een complete willekeur en er is geen touw aan vast te knopen."

Had de wedstrijdleiding Lewis Hamilton moeten bestraffen?

  • Ja, minimaal 10 seconden tijdstraf
  • Ja, met een 5 seconden tijdstraf
  • Nee, een reprimande was genoeg
  • Nee, absoluut niet

Coronel snapt niets van de beslissing van de FIA om Hamilton niet te bestraffen. De Brit reed de ingang van de pitlane in, maar besloot om net voordat de pitstraat begon via het gras terug op de baan te keren. Een onbegrijpelijke actie aldus de WTCR-coureur.

"Ik heb dit nog niet eerder gezien en zelf als coureur ook nooit overwogen. Het is gewoon een gevaarlijke actie. Ik kan met niet voorstellen dat de FIA, waarbij alles om veiligheid draait, dit onbestraft laat. Pietlullige dingen worden wel bestraf en dit niet. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen."

Als Coronel wedstrijdleider was dan zou het er anders aan toe gaan. "Ik ben niet degene die de regels maakt, maar ik vind dat ze consequent gehanteerd moeten worden. Je kan niet het ene wel bestraffen en het andere niet, of de ene coureur wel of de andere niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen