© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tom Coronel: 'Red Bull gelooft 200 procent in Max Verstappen'

28 mei 2018 16:50 Ruud Dimmers 1 reacties
Het GP-weekend in Monaco verliep dankzij een crash zeer teleurstellend voor Max Verstappen. Volgens WTCR-coureur Tom Coronel baalt de Red Bul-coureur daar zelf het hardste van. Wanhopen hoeven de fans niet, want het komt allemaal wel goed met Max zo voorspelt Coronel

'Verstappen keert sterker terug'

Tom Coronel maakt zich geen zorgen over de tegenvallende resultaten en incidenten van Max Verstappen dit seizoen. In gesprek met Racingnews365 bespreekt hij het GP-weekend en de kritiek op Max Verstappen.

"Niemand baalt harder dan Max zelf. Hij weet wat hij verkeerd deed en dat het zijn fout was. Daarnaast was Max het snelste tot het moment van zijn crash. Max is zijn talent echt niet verloren."

"Red Bull weet dat ook. De allereerste race voor het team won Verstappen direct en dat zijn ze niet vergeten. Ze weten dat Max een bijzonder talent is en hij heeft al bewezen dat hij races kan winnen. Het is gewoon een ruwe diamant die nog net iets verfijnder moet worden."

Mensen die de Verstappen al afschrijven trekken volgens Tom Coronel toch echt de verkeerde conclusie. Het leven van een topsporter is vol met pieken en dalen. Voor Max is het nu even een fase waarin het minder gaat en hij moet incasseren.

"Het is echt niet zo dat Max niet meer weet hoe hij races moet winnen. Hij zit even in een fase waarin het niet lekker loopt, dat heeft iedere sporter. Max is beter dan de rest en dat wil hij erg graag bewijzen. Hij is jong, gretig en soms nog wat ongeduldig. Het is en blijft een leerproces voor hem."

"Red Bull gelooft volledig in Verstappen. Ze gaan nu met hem om tafel en dat hoort erbij, dat doe je na iedere race. Nu wordt het gesprek alleen wat zakelijker, want ze betalen Max miljoenen en willen daar ook punten voor terug. Dat is toch hoe het altijd gaat bij een werknemer en werkgever? Iedere baas verlangt van zijn personeel een bepaalde prestatie. Laten we dat nu niet groter maken dan het is."

Dat er iets moet veranderen en er punten gescoord moeten worden begrijpt iedereen. Het team kan daarin een rol spelen om te kijken naar de opbouw van een weekend.

"Het team zal met hem gaan kijken naar de opbouw van een GP-weekend. Max moet leren dat hij niet ieder rondje het snelste hoeft te zijn. Zondagmiddag worden de prijzen pas verdeeld. Iemand die dat perfect begrijpt is Daniel Ricciardo, maar dat heeft te maken met een stuk ervaring. 

Verstappen krijgt momenteel veel kritiek vanuit de (inter)nationale pers. Iets dat volgens Coronel bij het leven van een topsporter hoort.

"Je bent een wereldtopper en je rijdt voor een topteam. Dat betekent dat mensen ook bepaalde prestaties van je verwachten, die passen bij het team waarvoor je rijdt. Als het dan even wat minder loopt dan is er kritiek. Daar moet je als topsporter tegen kunnen en ik vind dat Max daar heel goed mee omgaat. Hij houdt zijn hoofd omhoog en de borst vooruit, erkent zijn fouten en incasseert op momenten dat dit moet."

"We hoeven ons echt geen zorgen te maken over Max. Die leert hiervan en keert sterker terug."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen