Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tom Coronel rijdt TCR Europe met Honda Civic

Tom Coronel neemt in 2019 deel aan het TCR Europe-kampioenschap in een Honda Civic. Vorig seizoen zagen we de autocoureur al in actie in de Civic tijdens het WTCR-kampioenschap. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur.

In de Honda Civic Type R TCR maakt Tom Coronel zijn opwachting in het TCR-kampioenschap. Na een avontuur in het WTCR en TCR Benelux-kampioenschap een logische vervolgstap voor Coronel en Honda. "De volgende uitdaging met Honda vormt de deelname aan de TCR Europe, opnieuw met een Civic Type R met Boutsen Ginion Racing", aldus Coronel. "De look and feel van de auto zijn hetzelfde als vorig jaar." Teamgenoot van Coronel is de Belg Stéphane Lémeret, met wie Tom ook in 2017 samen uitkwam.

"Het is fantastisch dat we de samenwerking met Honda en Boutsen Ginion Racing Team voort kunnen zetten. Als coureur wil ik natuurlijk op een zo hoog mogelijk niveau racen. Met Honda is dat zeker het geval", klinkt het vol vertrouwen. "We rijden tijdens dit kampioenschap onder andere op prachtige circuits zoals Monza, Hockenheim, Spa-Francorchamps en Barcelona. Alleen in Hongarije kan ik niet deelnemen, omdat het reglement voorschrijft dat je niet tegelijkertijd aan twee verschillende TCR-competities op hetzelfde circuit kan deelnemen. Voor het overige kan ik alle drie de races per TCR Europe-weekend rijden.” De TCR Europe kent een sterke bezetting met coureurs als voormalig F1-coureur Gianni Morbidelli, Luca Engstler, Josh Files en Mat'o Homola. Naast het TCR-kampioenschap rijdt Coronel ook het volledige WTCR-kampioenschap, waarbij hij in actie komt in een Cupra.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"