Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Tom Coronel uiterst succesvol in TCR-races op Oschersleben

Afgelopen weekend bivakkeerde Tom Coronel in Duitsland voor het het vijfde raceweekend van het TCR Europe-kampioenschap op het circuit van Oschersleben. Het zou een uiterst succesvol weekend worden voor Coronel.

2019 TCR Europe 05 Oschersleben PF R1 130
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Het TCR Europe-seizoen van Tom Coronel verloopt met een opwaartse lijn. Die opwaartse lijn maakte dat de flamboyante Nederlander afgelopen weekend tot twee keer toe het podium mocht beklimmen op het circuit van Oschersleben.

Meer en meer weet Coronel de Honda Civic Type R naar zijn hand te zetten, voldoende om in race één beslag te leggen op de tweede plaats en daarmee de eerste beker van het seizoen te pakken. "Eindelijk", zo jubelt Coronel na afloop. "We zaten er al dichtbij, maar nu deden we meteen goed mee, al vanaf de vrije trainingen."

Het podium uit race één kreeg een passend vervolg toen hij in race twee wederom naar het podium mocht. Moest hij in de eerste race nog Daniel Loyd voor zich dulden, in race twee was het Alex Morgan die er met het goud vandoor ging. Het zilver was echter wederom voor Coronel, wiens lach niet meer van zijn gezicht te slaan viel.

"Dit succes is een mooie beloning voor de manier waarop dit team het kampioenschap benadert. Dit is zo lekker, dus hopelijk kunnen wie opwaartse lijn doortrekken", aldus de man die komend weekend een compleet nieuwe discipline gaat uitproberen: "Ik rijd mijn eerste rallycross met een Pantera RX6, wat me hartstikke gaaf lijkt. Het circuitracen komt daar eigenlijk samen met mijn andere passie, de Dakar-rally."

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team