Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tom Coronel wil schitteren voor eigen publiek tijdens WTCR-race op Zandvoort

WTCR-coureur Tom Coronel rijdt op 20 en 21 mei zijn thuisraces op het circuit van Zandvoort. De populaire coureur komt in actie tijdens de Jumbo Racedagen voor tienduizenden enthousiaste fans.

Het WTCR-seizoen van Coronel verloopt nog niet vlekkeloos. Een mix van technische problemen en de zoektocht naar de ideale afstelling zorgden ervoor dat Tom nog niet op het podium stond dit seizoen. In Zandvoort moet daarin verandering komen. R acingnews365 sprak met Tom Coronel voor aanvang van zijn drukke WTCR-weekend. "Hier heb ik het hele jaar al naar uitgekeken. Bomvolle tribunes op Zandvoort, dat is gewoon genieten. Het is prachtig om te mogen racen voor tienduizenden racefans, dat geeft een extra kick," vertelt Coronel aan Racingnews365. Voor eigen volk wil de populaire autocoureur dan ook schitteren. "Het podium is mijn doel. Dat zou echt waanzinnig mooi zijn. Zandvoort is ook wel echt mijn circuit. Ik ga hier altijd lekker en won hier in 1997 de Formule 3 race." Als extra support krijgt Tom Coronel zijn eigen gridgirl in Zandvoort. De winnares van de gridmodel verkiezing staat zondag 20 mei bij Tom's Honda Civic op de grid. De gridmodel verkiezing werd opgezet in samenwerking met Racingnews365. Tom is enthousiast over de winnares: "Het is super leuk! We hebben veel leuke reacties gehad en uiteindelijk heeft er een mooie meid gewonnen. In de Formule 1 zijn de dames niet welkom, maar bij mij wel!"

Het circuit van Zandvoort kent voor Tom Coronel dan ook geen geheimen meer. Een direct voordeel levert hem dat echter niet op in het competitieve veld. "Natuurlijk ken ik het circuit op mijn duimpje, maar hier rijden absolute professionals. Kijk eens naar wat de toppers al allemaal gewonnen hebben. Dat zijn geen pannenkoeken, die hebben hier ook al vaak geracet. Mijn voordeel kan zijn dat ik tijdens de race constantere rondetijden kan rijden door mijn ervaring hier." Gisteren testte Coronel nog in Zolder. Daar werkte het team hard aan het verbeteren van de set-up van de Honda Civic. "Het was een goede testdag. We hebben weer wat dingen gevonden en ik heb er vertrouwen in."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi