Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ton van Genugten op het podium in vijfde etappe Dakar Rally

Met een mooie podium plaats heeft de Nederlander Ton van Genugten zich sterk herstelt van een mindere dag in de Dakar Rally bij de trucks. Van Genugten kampte gisteren met technische problemen en verloor een paar uur, maar kwam vandaag dicht achter de winnaar, Eduard Nikolaev, binnen.

Het enige wat Eduard Nikolaev nog van de eindzege kan afhouden is domme pech of een harde crash. De Rus was ook in de vijfde etappe de sterkste en breidde zijn voorsprong op de rest van het veld nogmaals verder uit. Nikolaev deed uiteindelijk 3 uur en 37 minuten over de 267 kilometer lange etappe van San Juan de Marcona naar Arequipa. Daarmee was hij zes minuten sneller dan Siarhei Viazovich, de nummer drie van het klassement. Verliezer van de dag was Federico Villagra uit Team de Rooy, de voornaamste uitdager van Eduard Nikolaev. Villagra kwam binnen als vijfde en verloor 21 minuten en staat in het klassement nu op bijna een uur achterstand van Nikolaev.

Ton van Genugten eindigde op een prachtige derde plek. De Nederlander was bij de eerste en tweede doorkomst nog de snelste, maar moest uiteindelijk 13 minuten toegeven op de winnaar. In het algemeen klassement steeg van Genugten ook weer door zijn mooie podiumplaats. De Nederlander staat nu negende op 4 uur en 43 minuten. Uitslag top 5 etappe 5 - Trucks: 1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 3h37m12s 2. Siarhei Viazovich (Maz) +0h06m23s 3. Ton van Genugten (Iveco) +0h12m57s 4. Dmitry Sotnikov (Kamaz) +0h13m23s 5. Federico Villagra (Iveco) +0h21m10s Klassement top 5 na etappe 5 - Trucks: 1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 15h59m39s 2. Federico Villagra (Iveco) +0h58m05s 3. Siarhei Viazovich (Maz) +2h29m46s 4. Teruhito Sugawara (Hino) +3h49m08s 5. Dmitry Sotnikov (Kamaz) +4h11m00s

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi