© TonTrans Dakar

Nieuwsoverzicht

Ton van Genugten wederom op het podium in Dakar Rally

12 jan. 2018 05:27 Rik Alkema 0 reacties
Het is Ton van Genugten wederom gelukt om op het podium te eindigen tijdens een etappe in de Dakar Rally. De trucker finishte in een razend spannende etappe, waarin de verschillen erg klein waren, als derde achter Martin Kolomy en Federico Villagra. Daarmee beleefde Team de Rooy een prima dag, met een eerste en derde plaats.

Ton van Genugten wordt derde in zesde etappe

Voor de tweede keer deze editie heeft Federico Villagra een etappe in de Dakar Rally op zijn naam geschreven. De Argentijn, uitkomend voor Team de Rooy, was uiteindelijk de snelste over de 313 kilometer lange etappe.

De verschillen waren echter klein in de zesde etappe van Arequipa naar La Paz. De etappe, die de coureurs door de bergen van Peru naar Bolivia navigeerde, werd door Villagra afgerond in 3 uur en 22 minuten. De concurrentie deed er echter net iets langzamer over: het verschil tussen de nummer één en zeven was slechts zes minuten.

Eduard Nikolaev, die het klassement aanvoert, verloor een beetje tijd op zijn concurrent Villagra maar hoeft zich nog geen zorgen te maken. De Rus kwam als zesde binnen op iets meer dan vijf minuten achterstand.

Nederland kende een goede dag in de Dakar Rally bij de trucks. Ton van Genugten pakte een mooie derde plek en steeg naar de achtste plek in het algemeen klassement, op bijna vier en een half uur van klassementsleider Eduard Nikolaev.

Ook Janus van Kasteren (negende), Maurik van den Heuvel (tiende) en Gert Huzink (dertiende) zaten er goed bij in de zesde etappe. Alle drie de heren stegen in het klassement en sloten aan op de tiende (van den Heuvel), elfde (Huzink) en zestiende (van Kasteren) plaats.

Uitslag top 5 etappe 6 - Trucks:

1. Federico Villagra (Iveco) 3h22m23s
2. Martin Kolomy (Tatra) +0h02m46s
3. Ton van Genugten (Iveco) +0h02m58s
4. Dmitry Sotnikov (Kamaz) +0h03m38s
5. Martin Macik (Liaz) +0h04m03s

Klassement top 5 na etappe 6 - Trucks:

1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 19h27m27s
2. Federico Villagra (Iveco) +0h52m40s
3. Siarhei Viazovich (Maz) +2h24m42s
4. Martin Macik (Liaz) +3h14m18s
5. Dmitry Sotnikov (Kamaz) +3h59m13s

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen