Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topfavoriet Dakar kansloos voor eindzege na grote problemen

De tweede etappe van de Dakar Rally is dramatisch begonnen voor KTM-vedette Matthias Walkner. Door technisch malheur verloor hij zoveel tijd dat de kans een op een goed eindklassering nu al zo goed als verkeken lijkt.

De Oostenrijkse Matthias Walkner begon als de nummer drie in het algemeen klassement aan de tweede etappe. De KTM-coureur liep echter flinke averij op aan het begin van de 457 kilometer lange etappe. Hij kende problemen met ofwel de versnellingsbak ofwel de koppeling van zijn machine. Inmiddels is de winnaar van de editie van 2018 weer onderweg, maar hij verloor 2 uur en 15 minuten toen hij amper nog maar een paar kilometer had gereden. Op het halverwege punt van de etappe waren het sowieso niet de KTM-mannen die snel onderweg waren. Het waren de Honda-mannen Joan Barreda Bort en Ricky Brabec die als snelsten doorkwamen.

https://twitter.com/dakar/status/1346007961160744960

😮 It's a very tough day for the 2018 champ, @MatthiasWalkner (AUT) as he is forced to work on his bike in the middle of the desert 🔩 🔧 #Dakar2021 pic.twitter.com/x5hnNdYtOn — DAKAR RALLY (@dakar) January 4, 2021

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"