Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Topontwerper Adrian Newey fulltime bezig met auto Max Verstappen

In het afgelopen Formule 1 seizoen is veel te doen geweest over de rol van topontwerper Adrian Newey bij Red Bull. . Hij was in eerste instantie slechts zijdelings betrokken bij de ontwikkeling van de RB13 maar werd later in het seizoen weer volledig bij het project betrokken. Voor 2018 gooit het team van Max Verstappen het over een andere boeg en Newey is fulltime betrokken bij het ontwerp van de nieuwe auto.

Onlangs gaf teambaas Christian Horner tegenover de BBC aan dat Newey zich net als in 2017 ook in 2018 voor 50% gaat concentreren op de Formule 1. Tegenover Motorsport Total weerspreekt Newey dit en stelt het volgende: "Vanaf maart dit jaar en in ieder geval tot het begin van het nieuwe seizoen hou ik mij alleen maar bezig met de Formule 1." Dat betekent dus dat Newey zich naast de Formule 1 niet langer richt op andere projecten. In het verleden was Newey namelijk ook betrokken bij de ontwikkeling van een sportwagen voor Aston Martin.

Newey begrijpt dan ook goed dat Fernando Alonso zoekt naar nieuwe uitdagingen buiten de Formule 1. "In de afgelopen jaren heb ik bewust gas teruggenomen zodat ik mij op andere projecten kon richten. Het voelde alsof ik dit ook nodig had. Een beetje zoals Fernando Alonso inderdaad." De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen bestaan voor Newey vooral uit het bestuderen van het technische Formule 1 reglement. "We breken ons het hoofd erover hoe deze regels uitgelegd moeten worden en wat ze daadwerkelijk inhouden. Dat is helaas niet altijd hetzelfde." Betekent dit dat Red Bull op zoek is naar mogelijke voordeeltjes tot de FIA het verbiedt?

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'