Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Toppers veelvuldig in de fout tijdens kwalificatie GP Monaco

Het stratencircuit van Monte Carlo is geliefd en gehaat door veel F1-coureurs. De vangrail is nooit ver weg en ieder foutje word kei hard afgestraft. Foutjes, die maken de toppers ook veelvuldig.

Perez sad Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Monaco, het is vaak de mooiste kwalificatie van het jaar. Het legendarische stratencircuit vergt het maximale van mens en machine. Nergens is het verschil tussen het worden van de held of de verliezer van de dag zo klein als in Monaco. Een paar centimeter te vroeg insturen of net die twee kilometer te hard door de bocht, het eindigt altijd in tranen.

In 2021 zorgde Charles Leclerc voor een vroegtijdig einde van de kwalificatie door zijn auto te parkeren in de vangrails. De Monegask had de snelste tijd al in handen en wist dankzij de rode vlag de pole te pakken.

De blijdschap maakte al snel plaats voor kopzorgen, want was de Ferrari wel 100% hersteld? Het antwoord kwam in zijn ronde vanuit de pitbox naar de startopstelling een dag later. De aandrijfas was toch te beschadigd, en niet vervangen door het team, waardoor Leclerc niet eens van start kon gaan in zijn thuisrace. Verstappen startte hierdoor als eerste en reed eenvoudig naar de zege.

De opzettelijke crash van Perez

In 2022 was het de beurt aan Sergio Perez die een bijzonder vreemde crash had bij het uitkomen van de bocht richting de tunnel. Geen pole voor de Mexicaan, maar wel een derde startpositie voor hem en daarmee stond hij voor teamgenoot Verstappen.

Direct was er kritiek op de vreemde crash, maar pas tegen het einde van het seizoen 2022 werd duidelijk dat Perez aan had gegeven opzettelijk gecrasht te zijn. Aanleiding voor deze openbaring was het feit dat Verstappen in Brazilië duidelijk de teamorders van Red Bull negeerde en feilloos verwees naar 'iets' dat eerder dat jaar gebeurd was. Het was een verwijzing naar de crash van Perez, die door geblunder van de Ferrari-strategen de zege wist te behalen.

Perez bezwijkt onder de titeldruk

Wereldkampioen 2023? Volgens Perez en iedereen met Mexicaans bloed zou het dit jaar moeten gebeuren. Perez had na vier races er al twee gewonnen en vond dat hij eigenlijk aan de leiding van het WK had moeten staan. Verstappen sloeg in Miami al keihard terug door vanaf de negende positie de race te winnen vóór Perez.

Perez wilde in Monaco zijn gram halen maar crashte al in Q1. Het leverde hem een twintigste startpositie op, hetgeen hem zondag enorm veel schade op kan leveren in de titelstrijd. En schade? Die was er ook volop aan de Red Bull.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"