Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Topprestaties Verstappen zorgen voor Red Bull-luxeprobleem

Voor Max Verstappen was de zege in Spanje alweer de 40ste GP-zege van zijn carrière. De teller bij Red Bull staat inmiddels al op 99. Tel daarbij nog eens op alle wereldtitels van Verstappen en Vettel én de constructeurstitels die het team sinds 2006 binnenhaalde. Dan zie je direct het luxeprobleem waarmee teambaas Christian Horner kampt.

Red Bull domineert dit seizoen de Formule 1, waar het ook al in 2022 de sterkste was. In 2021 bleef Mercedes nog wel in het spoor en won zelfs de constructeurstitel. Maar de echte hoofdprijs ging dat jaar naar Max Verstappen, zijn eerste wereldtitel. De laatste jaren zijn de overwinningen en prijzen die Red Bull binnenhaalt bijna niet meer te tellen. Een nieuwe prijzenkast lijkt er dan ook te moeten komen voor teambaas Christian Horner.

"Ik ben er een groot voorstander van om nooit lege prijzenkasten te hebben", vertelt hij lachend aan onder meer RacingNews365. "We vullen ze op dit moment sneller dan we ze kunnen bouwen. Maar weet je, ik denk dat het altijd mijn bijgeloof is geweest om eerst trofeeën te winnen en dan pas een kast te kopen."

17 zeges in de laatste 18 races

De dominantie van Red Bull werd in Spanje nog maar eens onderstreept. Het was de zeventiende zege voor Red Bull in de laatste achttien races in de Formule 1. Verstappen won er 14, Sergio Perez 3. Alleen George Russel was in staat om een zege te pakken buiten Red Bull. Die dominantie stemt Horner meer dan tevreden. "Ik ben er enorm trots op. Het betekent nog meer als je weet dat we op achterstond stonden en weer terug vochten om aan de top te komen. Elk lid van het team heeft een cruciale rol gespeeld in deze prestatie", roemt Horner zijn mensen.

"Formule 1 is een van de meest competitieve sporten ter wereld en om op het niveau te rijden dat wij doen, is iets dat je moet vieren. Dus deze overwinning (Verstappen in Spanje, red.) vieren we ook, bijna alsof het de eerste is. Je moet elk moment vieren omdat je nooit weet hoe lang het duurt."

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken