Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tops en flops GP Oostenrijk: slimme Verstappen, allergische Haasjes

Acht lange races moesten de Formule 1-liefhebbers geduld hebben, maar eindelijk was het weer tijd voor een spektakelstuk. De Grand Prix van Oostenrijk deed vrijwel iedereen op het puntje van de stoel zitten. Uiteraard waren er uitblinkers en teleurstellingen.

Tops Wie van tevoren een tientje op de Grand Prix-zege van Max Verstappen had gezet, zou vandaag uitgebreid uit eten kunnen gaan. De Nederlander leverde de grootste heldenrit uit zijn loopbaan af, dat is kraakhelder. Dit was er een om door meerdere ringetjes te halen - en wát een timing, met tienduizenden op de tribunes en in een afgeladen Ziggo Dome. Natuurlijk vielen alle puzzelstukjes perfect op hun plaats, maar de uitvoering was fenomenaal. Schat de prestatie van Charles Leclerc ondanks het kleine akkefietje met Verstappen en het verlies van de zege vooral wel naar waarde in. Waar Ferrari-collega Sebastian Vettel met de moed der wanhoop een tweestopper afwerkte, daar leek Leclerc lang op weg naar zijn eerste zege. En alweer was het hem niet gegund.Geluk, zo schijnt, is als een vlinder: wanneer je hem tracht te grijpen blijft hij altijd net buiten je bereik, maar wanneer je rustig blijft zitten komt hij misschien op je hand zitten. Afwachten, dan maar - hoe frustrerend dat ook is. Het ging Lando Norris voor de wind en een keurige zesde plek zou aanleiding kunnen zijn om hem in deze rubriek te benoemen. Het is echter niet Norris, maar McLaren-teammaat Carlos Sainz die als laatste topper wordt uitgelicht. Van P19 naar P8, en dat in het drukbevolkte en zeer competitieve middenveld. Toveren met de banden en het mes tussen de tanden. Sainz deed het er haast gemakkelijk uitzien, met vier WK-punten als beloning. Een diepe buiging!

Flops Aangezien Red Bull de race won had Honda een reden tot lachen, maar bij die andere klant liep het voor geen meter. Waar Toro Rosso na anderhalf uur racen stond? Plek vijftien en zeventien. De STR13 kwam niet uit de verf, al hielpen de gridstraf (Albon) en de geruïneerde kwalificatie (Kvyat) zeker niet mee. De renstal die in het begin van het jaar een gevaarlijke outsider voor puntenscores leek, loopt nu enigszins achter de feiten aan. Het Formule 1-middenveld is als een jojo - de ene keer staat een team bovenaan, een andere keer bungelt deze onderaan. Renault kreeg na twee sterke weekends de wind weer eens vol van voren. De Franse equipe had helemaal niets in de Oostenrijkse melk te brokkelen - een twaalfde en een veertiende plaats in de kwalificatie waren veelzeggend. Renault richt haar pijlen snel op Silverstone, waar het hopelijk voor hen weer wat beter gaat. Wat is dat toch met Haas ? Op zaterdag reed Kevin Magnussen de vijfde (!) kwalificatietijd - met die snelheid zit het wel snor, zou je denken. Nou, niet dus. Magnussen en teammaat Romain Grosjean reden al na een paar rondjes alweer hopeloos zwalkend over de baan, om als zestiende en negentiende te finishen. De vloekpot van Guenther Steiner zal wel weer de nodige donaties hebben gehad op zondag. Is die VF-19 toevallig allergisch voor de banden van Pirelli?!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"