© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tops en flops van de Grand Prix van de Verenigde Staten

22 okt. 2018 09:40 René Oudman 0 reacties
Het is inmiddels maandag, maar de hartslag is nog steeds niet terug op het gemiddelde ritme. De Grand Prix van de Verenigde Staten was misschien wel de mooiste van dit seizoen en leverde bovendien de nodige verhalen op. Racingnews365 zet de tops en flops van dit weekend op een rijtje.

Tops

Ere wie ere toekomt. De snelste man op het Circuit of the Americas was waarschijnlijk Lewis Hamilton, de winnaar heette echter Kimi Raikkonen. Na vijf en een half jaar droogte werd de ban eindelijk gebroken en stond The Iceman weer eens op het hoogste treetje van het podium. Het is de nuchtere Fin gegund om zijn tweede Ferrari-stint af te sluiten met deze populaire zege en het laat zien dat Raikkonen ondanks zijn 39 jaar nog láng niet afgeschreven is.

Waar Raikkonen ondanks de prachtprestatie echter ontegenzeggelijk meer verleden dan toekomst heeft in de koningsklasse van de autosport, staat er een 21-jarige te popelen om records uit de boeken te rijden. Wat Max Verstappen in de Verenigde Staten liet zien was (wederom) uit de kunst. Teambaas Horner kon amper geloven wat hij zag: “Die banden hadden naar al onze berekeningen zes ronden voor het einde ‘op’ moeten zijn”, vertelde de Brit. Dat zegt voldoende. Geef Verstappen nou eens een wagen die het een compleet GP-weekend volhoudt en genoeg paardenkrachten in het achteronder heeft.

De laatste topper van dit weekend is het team van Renault. Verslagen leken ze, neergeknuppeld en angstvallig wachtend in een hoekje. De focus werd verlegd op de wagen van 2019 en voor wat betreft dit seizoen was uitzingen het credo. Het COTA lag de geelzwarte brigade echter uitmuntend, Nico Hülkenberg en Carlos Sainz waren er op zondag als de kippen bij om te maximaliseren. Veertien punten is voor een B-kampioenschapsdeelnemer waanzinnig veel en P4 lijkt met dit resultaat veilig te zijn gesteld.

© Renault F1

Flops

Tsja, dat McLaren en Williams niet vooruit te branden zijn, is inmiddels bekend. De strijd om P4 intensiveerde in de afgelopen weken en Haas leek bezig te zijn met een sterk slotoffensief. Nota bene in de thuisrace leed het Amerikaanse team een pijnlijke nederlaag: waar Renault zo waanzinnig sterk was, daar reden de grijsroden achter de feiten aan. Tot overmaat van ramp werd Kevin Magnussens negende plaats geschrapt door een diskwalificatie.

Nu Esteban Ocon zo in de schijnwerpers staat en Mercedes de Fransman moet paaien om hem gerust te stellen, mag je van Valtteri Bottas verwachten dat hij een stapje bij zet. Op het Circuit of the Americas kwam de Fin er echter nooit aan te pas. Waar de top drie van de kwalificatie binnen een tiende van elkaar stond, moest Bottas flink toegeven. In de race ging hij tweemaal aan de kant voor Hamilton, zoals het een echte wingman betaamt.

Zo af en toe laat Lance Stroll weleens wat leuks zien. Iets vaker doet hij echter dingen waarvan zijn collega’s de bibbers krijgen. Wat de Canadees precies dacht bij het insturen van de Esses weet waarschijnlijk alleen Stroll zelf, maar dat het een compleet idiote actie was mag duidelijk zijn. Deze jongen mag dus het zitje van Ocon overnemen. Dat kan nog taferelen opleveren in de voorste middenmoot, volgend jaar.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen