Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pirelli

Topteams hielpen Pirelli bij definitieve bandenkeuze 2020

De drie Formule 1-topteams hebben bandenleverancier Pirelli de afgelopen dagen verder geholpen in de keuze over de specifieke specificatie van de Formule 1-banden voor het 2020-seizoen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Dat deden ze tijdens een speciale bandentest, die maandag en dinsdag werd verreden op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona. Zowel Mercedes, Ferrari als Red Bull waren in Spanje aanwezig om de Pirelli verder te helpen om de ideale band voor het 2020-seizoen te creëren.

Namens Red Bull en Ferrari namen Alexander Albon en Sebastian Vettel op maandag plaats in hun bolides, terwijl Esteban Ocon op dinsdag de honneurs waarnam namens Mercedes. In totaal reed het drietal ruim 404 ronden, waarmee de Italiaanse bandenleverancier absoluut in haar nopjes was, zo vertelt Mario Isola, die namens Pirelli verantwoordelijk is voor de Formule 1-banden.

"Het waren twee drukke dagen in Barcelona, waar we zowel de Formule 1- als Formule 2-banden hebben getest voor het komende seizoen. De drie topteams hebben ons geholpen met het verzamelen van waardevolle data, wat er voor heeft gezorgd dat we nu een definitieve keuze maken over de samenstelling van de Pirelli-banden voor 2020."

In 2021 zal de Formule 1 overschakelen op 18-inch banden. Deze banden werden in Barcelona echter alleen getest op de Formule 2-auto's, die al in 2020 zullen overschakelen.

0 reacties

    Analyse Vliegende start voor Verstappen, maar Mercedes oogt ook zeer snel