Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Topteams hielpen Pirelli bij definitieve bandenkeuze 2020

De drie Formule 1-topteams hebben bandenleverancier Pirelli de afgelopen dagen verder geholpen in de keuze over de specifieke specificatie van de Formule 1-banden voor het 2020-seizoen.

Pirelli barcelona oktober 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Dat deden ze tijdens een speciale bandentest, die maandag en dinsdag werd verreden op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona. Zowel Mercedes, Ferrari als Red Bull waren in Spanje aanwezig om de Pirelli verder te helpen om de ideale band voor het 2020-seizoen te creëren.

Namens Red Bull en Ferrari namen Alexander Albon en Sebastian Vettel op maandag plaats in hun bolides, terwijl Esteban Ocon op dinsdag de honneurs waarnam namens Mercedes. In totaal reed het drietal ruim 404 ronden, waarmee de Italiaanse bandenleverancier absoluut in haar nopjes was, zo vertelt Mario Isola, die namens Pirelli verantwoordelijk is voor de Formule 1-banden.

"Het waren twee drukke dagen in Barcelona, waar we zowel de Formule 1- als Formule 2-banden hebben getest voor het komende seizoen. De drie topteams hebben ons geholpen met het verzamelen van waardevolle data, wat er voor heeft gezorgd dat we nu een definitieve keuze maken over de samenstelling van de Pirelli-banden voor 2020."

In 2021 zal de Formule 1 overschakelen op 18-inch banden. Deze banden werden in Barcelona echter alleen getest op de Formule 2-auto's, die al in 2020 zullen overschakelen.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes