'Topteams verliezen hun speciale bonusregeling'

01 nov. 2017 08:45 Wanda Bisschop 1 reacties
Liberty Media zwaait sinds dit jaar de scepter over de Formule 1. Hun voornaamste doel is om de koningsklasse van de autosport weer spectaculair te maken en dat er meer strijd op de baan komt.

Liberty Media wil eerlijke verdeling van de bonussen

Liberty Media hamert er continu op dat de Formule 1 weer een toonaangevende sport moet worden. Een sport waarin meerdere teams en coureurs strijden voor de zege en waarbij de fans getrakteerd worden op geweldige wedstrijden.

Om dit te bereiken wil Liberty Media dan ook flinke veranderingen gaan doorvoeren. Volgens The Independent moeten de topteams zoals Mercedes, Ferrari, McLaren en Red Bull Racing dan ook vrezen voor het verlies aan inkomsten.

Vorig jaar mochten de Formule 1 teams in totaal 800,9 miljoen pond aan prijzengeld verdelen. Van een gelijke verdeling is echter geen sprake want teams als Ferrari, Mercedes, McLaren en Red Bull hebben speciale afspraken hierover.

Deze vier teams ontvingen vorig jaar gezamenlijk 446,2 miljoen pond. Dat betekent ruim 55% van het totale prijzengeld.

Volgens het rapport 'Mogelijkheden voor toekomstige groei' wil Liberty Media dit bedrag dan ook met 155 miljoen pond verlagen waardoor de genoemde topteams aanzienlijk een lagere bonus ontvangen.

Of deze maatregel daadwerkelijk wordt doorgevoerd, valt nog te bezien. Het stuit ongetwijfeld op de nodige weerstand bij Mercedes, Ferrari, McLaren en Red Bull Racing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen