Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Topteams weten het zeker: vierde F1-team meldt zich vooraan het veld

Red Bull, Ferrari en Mercedes. Het zijn al jaren de grote drie teams in F1. Nu komt er een vierde team bij, zo denken de coureurs van de huidige drie topteams tenminste.

practice start 2023 bahrain testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Als we terugkijken in de tijd, dan zijn Red Bull, Mercedes en Ferrari de laatste jaren de enige succesvolle teams. Een zeldzame overwinning van McLaren of Alpine daargelaten, waren het sinds 2014 eigenlijk altijd deze drie topteams die vooraan het veld voor de overwinningen streden.

Zo ook vorig jaar, toen er een nieuw Formule 1-tijdperk begon. Dit jaar meldt zich echter een vierde team aan het front. Tenminste, zo denkt menig concurrent. Het gaat om het Aston Martin-team.

Verstappen: "Ze hebben een goede auto gebouwd"

Een van die coureurs die dat vermoedt, is Max Verstappen, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365. "Ik denk dat Aston Martin echt wel een goede auto heeft gebouwd. Met deze nieuwe soort F1-bolide maakt het uiteindelijk ook allemaal wat minder uit wat je in de kwalificatie doet. Als je hard gaat in de wedstrijd, dan kan je wel inhalen."

"Ik ben heel benieuwd. Ik vind het altijd heel moeilijk inschatten waar ze precies staan. Maar als ik naar Fernando’s gezicht kijk, als ik met hem praat, dan is hij wel redelijk optimistisch."

Teamgenoot Sergio Perez echoot Verstappen. "Aston Martin ziet er sterk en ik denk dat ze dit jaar heel sterk gaan zijn. Het is een geweldig team en ik zou heel blij zijn als ze dit jaar aan het front rondrijden. Ik heb daar goede vrienden zitten, dus ik ben heel trots op hen dat ze die stap hebben gezet", zo zegt hij over zijn oud-werkgever. "Voor de sport is het ook heel mooi, om Fernando Alonso en Lance Stroll vooraan te hebben. Heel mooi."

Er was veel te doen om de razendsnelle lange run van Alonso tijdens de laatste testdag, maar Perez vindt het lastig in te schatten hoe het team er echt voor staat. "Het is moeilijk om hun racesimulatie tijdens de testdagen te analyseren, want de omstandigheden op de baan veranderen heel snel. Het is onmogelijk om een goed referentiepunt te hebben. Je weet niets over de hoeveelheid brandstof, dus ja, we moeten nog even afwachten, maar ze zijn absoluut heel sterk."

Hamilton: "Ze doen helemaal mee"

Ook zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton is ervan overtuigd dat Aston Martin heel sterk gaat zijn. "Ze doen helemaal mee. Ik ben heel blij dat Aston Martin zo'n grote stap voorwaarts heeft gemaakt. Het is lastig om de ware rangorde te zien aan de hand van onze data, want je weet niet met hoeveel brandstof iedereen reed."

"Het heeft er echter alle schijn van dat ze heel sterk zijn en dat ze vooraan mee kunnen vechten. De komende dagen zullen we meer te weten komen. Pas dan kan ik zeggen of ze voor ons staan, maar ik heb er altijd op gehoopt dat er meer dan twee of drie teams mee zouden doen vooraan. Eindelijk zien we dat, hopelijk, dus dat is positief."
			© XPBimages
	© XPBimages

Sainz: "Aston Martin in de mix"

Bij Ferrari denkt men tot slot ook dat Aston Martin zich gaat mengen in de strijd achter Red Bull, zo laat Carlos Sainz duidelijk merken als hij naar het groene team wordt gevraagd. "Ja, wij denken dat ze mee zullen doen vooraan."

"Vooral omdat we al sinds december geruchten horen dat Aston Martin een grote stap heeft gezet. In de windtunnel waren ze heel snel en ze hadden het er maar moeilijk mee om dat voor zich te houden", lacht de Spanjaard.

"Tijdens de testdagen werd bevestigd dat ze in de mix zitten met ons. Dat is goed nieuws voor de Formule 1, goed nieuws voor Alonso. Ik vind het mooi om er een extra team bij te hebben in de strijd."

Charles Leclerc beaamt dat. "Ik denk dat ze meedoen aan de top", aldus zijn korte reactie.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez