Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: "Honda-motor beter dan onze auto"

Toro Rosso-teambaas Franz Tost denkt dat er in 2019 meer te winnen valt met een betere auto dan met een betere Honda-motor. Daarmee legt de Oostenrijker zijn eigen team wat meer druk op, om die bij de Japanners weg te halen.

In een uitgebreide terugblik op het Formule 1-seizoen 2018 geeft Toro Rosso-teambaas Franz Tost aan dat als er in 2019 stappen gemaakt moeten worden, dat die vooral door Toro Rosso zelf gezet moeten worden. De Honda-motor is in zijn ogen beter dan de auto zelf.

"Dit jaar werden we negende bij de constructeurs en daar mogen we gewoon niet tevreden mee zijn. Op motorisch vlak, en dus in samenwerking met Honda, hebben we echter al onze doelen bereikt", zo stelt de Oostenrijker op de website van Honda. "Volgend jaar zetten we in op een plekje in het middenveld. De grootste groeikansen liggen in 2019 bij onze auto en niet bij de motor." Aangezien de motor volgens Tost zijn mannetje staat, verwacht hij veel van de nieuwe samenwerking tussen Red Bull en Honda: "We hebben goede hoop dat Red Bull samen met Honda in staat is om races te winnen en dat ze om het kampioenschap kunnen vechten."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje