Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso belooft Albon steun: "Hij zal veel moeten leren"

Tijdens de Grand Prix van Australië, die over iets meer dan een maand plaatsvindt, verschijnen er drie debutanten aan de start. Naast George Russell (Williams) en Lando Norris (McLaren) mag ook Alexander Albon zijn entree maken in de Formule 1.

Albon (22) rijdt voor het team van Toro Rosso. De in Groot-Brittannië geboren Thai heeft de plaats van Brendon Hartley ingenomen, de Nieuw-Zeelander die na iets meer dan een jaartje te licht werd bevonden voor de Formule 1. Albon hoeft zich volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost geen zorgen te maken in hetzelfde schuitje te belanden: de Thai krijgt de tijd om te wennen aan de koningsklasse.

“Alex zal, zoals elke nieuwkomer in de Formule 1, veel moeten leren. Hij heeft zich in de afgelopen jaren echter bewezen in de opleidingsklassen zoals het Europese F3-kampioenschap, de GP3 en met name de Formule 2", analyseert Tost. "In die laatste klasse blonk hij echt uit. Gedurende de tweede seizoenshelft van 2018 etaleerde Alex zijn rijvaardigheid met dank aan sterke inhaalmanoeuvres. Daarom zijn wij overtuigd van zijn kunnen." "Met Daniil aan zijn zijde beschikt Alex over een referentiekader waarvan hij veel kan leren", verwijst Tost naar Albons teamgenoot Daniil Kvyat. "Bovendien kan hij altijd terugvallen op het team, dat hem te allen tijde zal steunen. Scuderia Toro Rosso kijkt er naar uit om in 2019 aan de start te verschijnen met twee jonge, competitieve gasten." Albon is de tweede Thai in de Formule 1-geschiedenis: hoogheid Prins Bira was de eerste, al was het land toen nog 'Siam' genaamd.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi