Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso de mist in in ontwikkelingsstrijd

Toro Rosso rijdt in deze fase van het kampioenschap met een auto die nagenoeg gelijk is aan die waar aan het begin van het seizoen in Melbourne mee werd gereden. Toro Rosso sloeg eerder dit seizoen de plank voor wat betreft de doorontwikkelingen van de STR13 behoorlijk mis.

"We zijn na de Grand Prix van Oostenrijk teruggegaan naar de configuratie waarmee we het seizoen in Melbourne begonnen, omdat de grote updates niet bleken te werken", zo laat Pierre Gasly in gesprek met Motorsport-Total.com optekenen. "Sindsdien hebben we nog wel een paar kleine dingen op de auto geïntroduceerd, maar in grote lijnen is de auto onveranderd gebleven. De voorvleugel bijvoorbeeld is nog exact dezelfde."

Toro Rosso heeft de plank voor wat betreft de ontwikkelingsstrijd dus behoorlijk misgeslagen en Pierre Gasly is er alles aan gelegen om te achterhalen waar dat mee te maken heeft gehad. "Het is belangrijk om te weten waarom bepaalde updates niet werkten. De testresultaten uit de windtunnel horen gewoon overeen te komen met de praktijkresultaten op de baan", aldus Gasly, die hoopt dat er spoedig nog een update aan zit te komen: "Ik weet niet zeker wanneer we nog een update krijgen, maar één à anderhalf tiende winst kan in het sterke middenveld van de Formule 1 een enorm verschil maken."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'