Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-duo Gasly en Hartley reed ruim twee miljoen euro schade

Het afgelopen jaar was niet bepaald het jaar van Toro Rosso. Er werd in 2018 besloten op een teleurstellende negende plaats in de eindrangschikking bij de constructeurs, alleen het team van Williams kwam nog minder goed voor de dag. Bovendien reden Pierre Gasly en met name Brendon Hartley een hoop schade: Toro Rosso-teambaas Franz Tost schat de kosten boven de twee miljoen euro.

Meer dan eens schoof er een kapotte Toro Rosso door het beeldscherm, in 2018. Hartley maakte gigantische klappers mee in de trainingen op het Circuit de Barcelona-Catalunya en Silverstone, waar hij op het Circuit Gilles Villeneuve al na een paar honderd meter uit de race werd geroeid door Lance Stroll. Gasly was op zijn beurt slachtoffer van de startcrash in Barcelona, die in gang werd gezet door een spinnende Romain Grosjean.

Dat Toro Rosso een hoop pech heeft gehad blijkt: Gasly kwam in aanraking met Esteban Ocon tijdens zijn thuisrace op Paul Ricard en Hartley moest in Monza op het rechte stuk opgeven, vlak nadat de startlichten waren gedoofd. De Nieuw-Zeelander kreeg een tik van Stoffel Vandoorne. "We zijn bij veel teveel ongevallen betrokken geweest", zei Tost tegenover Formel1.de. "Al met al zijn we 2,3 miljoen euro kwijtgeraakt aan het heropbouwen van onze bolides. Ik kan echter niets zeggen over mijn coureurs, Gasly kon er in Spanje én in Frankrijk niets aan doen." Zowel Gasly als Hartley zal in 2019 niet meer te bewonderen zijn bij Toro Rosso: Gasly maakt promotie, hij rijdt volgend jaar naast Max Verstappen bij Red Bull Racing. Hartley is de deur gewezen. Daniil Kvyat keert na iets meer dan een jaar afwezigheid terug op de grid, Alexander Albon zal zijn debuut maken namens Toro Rosso.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'