© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso erg blij met samenwerking met Honda

12 dec. 2017 11:47 Ruud Dimmers 0 reacties
Voor veel Formule 1 fans is het een groot vraagteken: Hoe gaat Honda in 2018 presteren? Het F1-team van Scuderia Toro Rosso rijdt als enige met de Japanse krachtbron, maar heeft veel vertrouwen in de samenwerking.

Samenwerking biedt kansen voor Toro Rosso

Na drie moeizame jaren wees McLaren motorleverancier Honda de deur. Een deal met Sauber ketste af en uiteindelijk was Toro Rosso de reddingsboei. Het team van Franz Tost staat in maart 2018 aan de start met de Honda-motor.

De samenwerking verloopt volgens Tost erg goed, zo laat hij F1.com weten. "We liggen prima op schema en hebben dagelijks contact met elkaar."

Aan het einde van 2017 botste het flink tussen motorleverancier Renault en Toro Rosso. Het Italiaanse team vond dat de motorleverancier niet presteerde en beet flink van zichzelf af na aantijgingen vanuit Franse hoek. Bij Honda zijn alle pijlen gericht op Toro Rosso wat een groot voordeel is volgens Tost.

"Ik ben erg blij. Het is voor ons geweldig om als team de echte graadmeter te zijn voor een motorfabrikant. We merken dit al bij het ontwerpen van ons chassis. We kunnen nu onze eigen ideeën inbrengen zonder dat we rekening hoeven te houden met plannen van de motorleverancier. Dat levert een groot voordeel op."

Tost deelt nog wel een sneer uit naar Renault, dat eind 2017 geen nieuwe onderdelen meer had. Bij Honda zal dat anders zijn: "Doordat we het enige team zijn weet ik zeker dat we het hele jaar lang voldoende motoren ter beschikking hebben!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen