© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Toro Rosso graaft haar eigen graf met Honda'

21 sep. 2017 15:03 Ruud Dimmers 0 reacties
De overstap van Toro Rosso naar Honda-motoren zorgde voor de nodige vraagtekens. Het juniorteam van Red Bull stapt over van Renault naar Honda, maar of dat een gelukkige keuze is moet nog blijken.

Wordt 2018 een kansloos jaar voor Toro Rosso?

De Honda-motoren waren de afgelopen drie seizoenen verreweg de slechtste in de Formule 1. Overstappen naar de Japanners betekent dan ook een grote gok. 

Voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve begrijpt niets van de keuze van Toro Rosso. Hij ziet maar één winnaar in de motorendeal en dat is McLaren dat na drie seizoenen eindelijk verlost is van Honda en in zee gaat met Renault.

"McLaren is zeer blij en dat snap ik helemaal. Ik begrijp alleen Toro Rosso niet. Zij hebben de afgelopen drie seizoenen zelf kunnen zien wat er met McLaren gebeurde. Hoe kan je dan verwachten dat je met Honda vooruitgaat?"

"Het financiële voordeel weegt niet op tegen de sportieve achteruitgang. Toro Rosso kiest nu voor extra geld, maar betaalt daar straks de prijs voor. Geld betalen om snelheid in te leveren is nooit goed. Datzelfde geldt met teams die paydrivers in dienst nemen. Twee jaar later kost het ze de kop", laat Villeneuve aan Motorsport-Magazin weten.

Veel geloof in het slagen van het Honda-project heeft Villeneuve niet. Er moet volgens de Canadees eerst een flinke reorganisatie volgen bij de motorleverancier.

"We hebben de afgelopen drie seizoenen niets gezien dat erop duidt dat Honda het lek te boven heeft. Ze moeten eerst een compleet nieuwe motor ontwikkelen. Het hele project kende een valse start. De bezem moet door de organisatie heen. Je kan wel in zee gaan met een klein team als Toro Rosso, maar dat maakt het alleen nog maar moeilijker."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen