© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso haalt keihard uit naar Renault

11 nov. 2017 14:11 Ruud Dimmers 0 reacties
De relatie tussen Toro Rosso en Renault heeft een flinke deuk opgelopen in Brazilië. Wederom kampte het F1-team met defecten aan de motor. De Franse leverancier wees met de beschuldigende vinger naar Toro Rosso.

Toro Rosso woest na opmerkingen Renault

In een verklaring laat Toro Rosso weten dat het niets begrijpt van de uitlatingen van Renault-baas Cyril Abiteboul in Brazilië. Volgens hem zijn de defecten aan de motor te wijten aan het team en en niet aan Renault.

"Naar aanleiding van de recente uitspraken van Abiteboul wil Toro Rosso graag iets rechtzetten. De uitlatingen komen voor ons als een grote verrassing, waarbij gesuggereerd wordt dat de motorproblemen te wijten zijn aan onze auto en de manier waarop de motor is geïntegreerd in de STR12."

"We willen graag rechtzetten dat geen van de problemen die wij recent hebben gehad aan de MGU-H en aandrijving aan ons te wijten zijn. Er is niets veranderd aan de manier waarop de powerunit wordt geïntegreerd in ons chassis sinds het begin van dit seizoen, met uitzondering van een aanpassing aan de koeling."

"Sinds de zomerstop hebben we veel problemen ondervonden met onze power unit door talloze defecten, waardoor we veel gridstraffen moeten incasseren. Dit heeft ons veel punten en posities gekost in het WK bij de constructeurs."

"Een van de belangrijkste reden voor de recente problemen is dat er te weinig nieuwe onderdelen voorhanden zijn. Toro Rosso moet constant onderdelen van de ene power unit naar de andere overzetten tijdens een weekend. In veel gevallen moeten we zelfs oude onderdelen monteren."

"De laatste race finishte er slechts twee van de zes door Renault aangedreven auto's de race, door betrouwbaarheidsproblemen."

Het team gaat nog een stap verder en beschuldigt Renault ervan met opzet de defecten te veroorzaken. Toro Rosso en Renault zijn met elkaar in gevecht voor de zesde positie in het WK.

"We mogen niet vergeten dat Toro Rosso in gevecht is met Renault voor een betere positie in het constructeurs kampioenschap. Zoals gesuggereerd door Abiteboul mag de situatie niet duidelijk zijn, maar een ding is zeker: het ligt niet aan onze auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen