© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso is klaar voor de strijd in het middenveld

21 okt. 2018 12:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Toro Rosso wist met beide auto's door te dringen tot het tweede deel van de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten waarbij Pierre Gasly zelfs de zevende tijd noteerde in Q1. Door een gridstraf starten zowel Gasly als Brendon Hartley vanuit de achterhoede, maar beiden kijken met een positief gevoel terug op hun kwalificatie.

"Q1 verliep erg goed, ik heb echt genoten van mijn rondje en het was natuurlijk erg leuk om de zevende tijd te noteren," aldus Gasly na afloop van de kwalificatie.

De jonge Fransman is in ieder geval erg te spreken over zijn nieuwe motor en verwacht dan ook dat de strijd in het middenveld spannend wordt.

"Het had voor ons geen zin om een run te doen in Q2 vanwege de gridstraf. Ik ben in ieder geval erg blij met de nieuwe motor, dat is echt een behoorlijke stap vooruit. De auto voelde ook erg goed, zowel onder de natte als onder de droge omstandigheden. Wat betreft de race, het wordt zeker niet gemakkelijk. We moeten veel auto's inhalen maar als onze snelheid net zo goed is als in de trainingen dan hoop ik dat we een mooi resultaat halen."

Ook teamgenoot Hartley liet Q2 aan zich voorbij gaan, maar ook hij verwacht dat Toro Rosso in de race sterk voor de dag gaat komen.

"Na de derde vrije training hebben we de auto al afgesteld voor de race, waardoor we Q2 hebben gebruikt om enkele proefstarts te maken. Het wordt een lastige race, maar we hebben wel de snelheid om te kunnen vechten en hopelijk kunnen we optimaal profiteren van de kansen die op ons pad komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen