Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: "Kampten met diverse probleempjes"

Bij Toro Rosso raakt men meer en meer vertrouwd met de STR14 en de geheimen die de wagen voor het team heeft. De testdagen verlopen redelijk voorspoedig voor het team, al stuitte men gisteren op kleine probleempjes.

Het was op woensdag Danill Kvyat die de Toro Rosso STR14 het Circuit de Barcelona-Catalunya rond mocht sturen. In de loop van ochtend stuitte de Rus en zijn team op enkele probleempjes, maar over het algemeen is men tevreden met de getoonde progressie.

"De ochtend begon heel goed. Daniil Kvyat doorliep zonder problemen de aerotests, waarna we ons iets meer gingen focussen op afstellingswerk. We verloren echter tijd op de baan door de crash van Vettel, maar vervolgens ook door enkele probleempjes die voor morgen (donderdag, red.) opgelost moeten worden", aldus waarnemend technisch directeur Jody Egginton. "Desondanks denk ik dat we mogen stellen dat we vandaag weer veel hebben geleerd over de STR14, met name op het gebied van de setup. Dat wat we geleerd hebben zullen we natuurlijk toepassen tijdens de laatste twee wintertestdagen op donderdag en vrijdag."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"