Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso niet bang voor gridstraffen met Honda

Om als Formule 1 team met Honda in zee te gaan is een groot risico. Toro Rosso durft het aan en heeft veel vertrouwen in de komende seizoen. Bang om tegen dezelfde problemen als McLaren aan te lopen is het team niet.

Teambaas Franz Tost is niet bang dat zijn team in 2018 achteraan bungelt en de ene na de andere gridstraf moet incasseren. Honda had de afgelopen drie seizoenen veel moeite om vermogen te leveren en de betrouwbaarheid was ver beneden niveau. In gesprek met Motorsport-Total.com laat Franz Tost weten zich geen zorgen te maken. " De reden waarom we met Honda samenwerken is dat we overtuigd zijn van het potentieel van het bedrijf. Hond is een wereldwijde autofabrikant met een prachtige autosporthistorie. Toro Rosso is er trots op dat wij met een partij als Honda samen mogen werken." Honda pompt de komende jaren nog meer geld in het F1-project. Dat moet de ontwikkelingssnelheid vergroten. " Het budget is een ding, maar een goede infrastructuur bouwen is een ander verhaal. Daar is tijd voor nodig."

De keuze voor de Honda motor heeft ook gevolgen voor Toro Rosso. Het team moet de ontwikkeling van de auto over een andere boeg gooien. Daarbij kan het minder rekenen op grote broer Red Bull. " We hadden voor 2018 het plan om de achteras van Red Bull te gebruiken. Dat is nu niet langer mogelijk doordat we met een andere motorleverancier in actie komen. We hebben nieuwe mensen nodig om dit project tot een succes te maken, maar dat is een normaal proces."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst