© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso op het matje geroepen door de stewards

14 jul. 2017 09:05 Rik Alkema 0 reacties
Het team van Toro Rosso moet op het matje komen bij de stewards tijdens de Grand Prix van Engeland dit weekend. Volgens de stewards heeft het team een 'onveilige' auto ingeschreven voor de Grand Prix van Engeland, die op Silverstone wordt verreden. Daarnaast heeft het team ook geweigerd om de 'onveilige' auto te repareren.

Toro Rosso presenteerde bewust onveilige auto tijdens de keuring

Een opmerkelijke gang van zaken in de paddock gisteren. Tijdens de technische keuring, die vaak niks geks oplevert, is de auto van Carlos Sainz door de mand gevallen. De wheel tether, het onderdeel dat ervoor zorgt dat de wielen na een crash niet in het rond gaan vliegen, bleek beschadigd te zijn.

Dit werd opgemerkt door de stewards, die het team vervolgens vroegen het onderdeel te repareren of te vervangen. Opmerkelijk genoeg weigerde Toro Rosso dit, waardoor de stewards het heft in eigen handen namen en de wheel tether zelf hebben onderzocht.

Dat pakte echter niet gunstig uit voor het team. Het onderdeel bleek niet alleen niet nog erger beschadigd dan eerder gedacht, uit het onderzoek bleek ook dat Toro Rosso al op de hoogte was van het kapotte onderdeel. De stewards vonden overduidelijk bewijs dat Toro Rosso de wagen bewust in een 'onveilige' staat heeft aangeboden bij de technische keuring.

Deze overtreding hebben de stewards gemeld bij de wedstrijdleiding, die zich nu zal gaan beraden over een eventuele straf voor het team.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen