Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso presteert boven verwachting op Spa-Francorchamps

Het weekend van Toro Rosso is prima begonnen. Carlos Sainz eindigde twee keer in de top 10, terwijl het Daniil Kvyat één keer lukte om in de top 10 te eindigen tijdens de trainingen op vrijdag. Daarmee presteerde Toro Rosso boven verwachting. Teambaas Franz Tost gaf op voorhand aan dat Toro Rosso 'niets te zoeken had' op Spa, maar dat lijkt tot nu toe mee te vallen.

Carlos Sainz was dan ook positief verrast na de eerste dag op Spa-Francorchamps. De Spanjaard noteerde de zevende en de negende tijd op de vrijdag en daar had hij zichzelf niet verwacht terug te vinden na de eerste dag. "Het was een zeer goede dag voor ons" , stelt Sainz na afloop van de vrijdag. "We zijn sneller dan we op voorhand hadden verwacht, dus dat is zeer positief" , vervolgt Sainz. Toch waakt Sainz voor teveel zelfvertrouwen, aangezien de teams in het middenveld zeer dicht bij elkaar zitten. "Aan de andere kant weten we dat onze concurrenten altijd een grote stap kunnen maken op zaterdag. Het zal lastig zijn om in de top tien te blijven, maar ik ben in ieder geval al blij met hoe we begonnen zijn."

Voor Daniil Kvyat begon de vrijdag ook goed, maar de dag eindigdewat minder. In de tweede vrije training kwam hij niet verder dan de 15e plaats. "Al met al een aardige dag vandaag. We hadden wat problemen, maar die kunnen we wel oplossen voor de derde vrije training. We weten wat we moeten verbeteren, dus ik ben vol vertrouwen over de rest van het weekend" , was de korte reactie van de Rus op zijn vrijdag. Technisch Directeur James Key, die onlangs zijn contract verlengde bij Toro Rosso, had ondanks de goede resultaten een drukke dag in pitbox. "Het was een aardige dag, maar wel een met gemengde gevoelens. Bij Carlos verliep alles prima, maar Daniil had wat problemen met de auto. We hebben nog niet alles op kunnen lossen, maar dat zullen we vannacht gaan doen" , aldus Key na afloop van de tweede vrije training.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"