Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Toro Rosso profiteert van LMP1-ervaring Hartley'

Toro Rosso profiteert van de input die Brendon Hartley als voormalig LMP1-coureur meeneemt naar het team. Dat stelt technisch directeur James Key.

Brendon Hartley neemt heel wat jaren LMP1-ervaring vanuit Porsche mee naar Toro Rosso. Volgens Toro Rosso's technisch directeur James Key is de input van onschatbare waarde. "Brendon heeft vanuit zijn verleden een compleet andere kijk op zaken. Daar profiteren wij van, maar Honda als motorbouwer ook" , zo laat Key weten in gesprek met Autosport.com . "Brendon bespaart op een hele andere manier brandstof, banden en elektrische energie dan we gewend zijn. Dat is heel interessant om te zien en die kennis hadden we niet gehad als we bijvoorbeeld iemand vanuit de single seaters hadden aangesteld."

Toro Rosso lijkt met Pierre Gasly als Hartley's teamgenoot over een waardevol rijdersduo te beschikken, ook al kan het tweetal niet bogen op heel veel Formule 1-ervaring. De Fransman kwam immers over vanuit de Super Formula, waar hij al een jaar lang samenwerkte met Toro Rosso's nieuwe motorpartner Honda. Een goede verstandhouding tussen die twee trok de samenwerking tussen Honda en Toro Rosso aan het begin van het nieuwe Formule 1-seizoen goed op gang.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi