Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Toro Rosso stelt teleur in GP Japan na sterke kwalificatie

Uitgerekend op het thuiscircuit van de Japanse motorfabrikant Honda kwam Toro Rosso sterk voor de dag tijdens de kwalificatie. Een dubbele puntenfinish behoorde tot de mogelijkheden maar uiteindelijk keert het team vanwege een verkeerde strategie met lege handen naar huis.

"Mijn start was goed waarbij ik direct Hartley kon pakken. Mijn auto voelde erg goed in de race en eigenlijk verliep de eerste stint erg goed. Ik kon bijvoorbeeld Grosjean gemakkelijk volgen. Ik heb dan ook geen idee waarom het team mij zo laat naar binnen riep voor mijn pitstop. Vier of vijf coureurs hebben mij toen ingehaald," aldus een teleurgestelde Gasly.

Gasly baalt dan ook behoorlijk dat hij zijn goede startpositie niet heeft kunnen omzetten in een mooi resultaat. In de slotfase moest hij zijn meerdere nog erkennen in Carlos Sainz waardoor de nieuwe teamgenoot van Verstappen buiten de punten viel.

"De laatste twintig ronden waren erg zwaar want ik kreeg ook nog eens blaren op mijn achterbanden. We moeten nu eerst goed analyseren wat er mis is gegaan want er had echt meer in gezeten."

Ook teamgenoot Hartley kon zijn goede klassering niet omzetten in een klinkend resultaat.

"Het was een teleurstellende dag voor ons. We startten met beide auto's in de top tien en vielen uiteindelijk buiten de punten. Ik had een slechte tractie bij de start en verloor direct veel plekken. Na mijn pitstop zat ik vast achter de beide Williams en duurde het even voor ik eerst Stroll en later Sirotkin kon passeren. Daarna zat ik vast achter Ericsson terwijl mijn tempo een stuk beter was maar door de tractieproblemen kwam ik hem niet voorbij."

Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto