Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso stelt teleur in GP Japan na sterke kwalificatie

Uitgerekend op het thuiscircuit van de Japanse motorfabrikant Honda kwam Toro Rosso sterk voor de dag tijdens de kwalificatie. Een dubbele puntenfinish behoorde tot de mogelijkheden maar uiteindelijk keert het team vanwege een verkeerde strategie met lege handen naar huis.

"Mijn start was goed waarbij ik direct Hartley kon pakken. Mijn auto voelde erg goed in de race en eigenlijk verliep de eerste stint erg goed. Ik kon bijvoorbeeld Grosjean gemakkelijk volgen. Ik heb dan ook geen idee waarom het team mij zo laat naar binnen riep voor mijn pitstop. Vier of vijf coureurs hebben mij toen ingehaald," aldus een teleurgestelde Gasly.

Gasly baalt dan ook behoorlijk dat hij zijn goede startpositie niet heeft kunnen omzetten in een mooi resultaat. In de slotfase moest hij zijn meerdere nog erkennen in Carlos Sainz waardoor de nieuwe teamgenoot van Verstappen buiten de punten viel. "De laatste twintig ronden waren erg zwaar want ik kreeg ook nog eens blaren op mijn achterbanden. We moeten nu eerst goed analyseren wat er mis is gegaan want er had echt meer in gezeten." Ook teamgenoot Hartley kon zijn goede klassering niet omzetten in een klinkend resultaat. "Het was een teleurstellende dag voor ons. We startten met beide auto's in de top tien en vielen uiteindelijk buiten de punten. Ik had een slechte tractie bij de start en verloor direct veel plekken. Na mijn pitstop zat ik vast achter de beide Williams en duurde het even voor ik eerst Stroll en later Sirotkin kon passeren. Daarna zat ik vast achter Ericsson terwijl mijn tempo een stuk beter was maar door de tractieproblemen kwam ik hem niet voorbij."

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie