Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-teambaas: 'Vierde plaats Gasly was geluk'

Toro Rosso kijkt met voldoening terug op de Grand Prix van Bahrein, Pierre Gasly eindigde namelijk als vierde. Franz Tost, teambaas van Toro Rosso, vindt dat die eindklassering met geluk tot stand is gekomen.

Pierre Gasly profiteerde optimaal van het wegvallen van Kimi Raikkonen en de Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen. Na een goede kwalificatie zette hij zijn vijfde startpositie om in een vierde positie tijdens de race. Franz Tost noemt de vierde plaats 'geluk', zo vertelt hij aan ESPN : "Weet je waardoor we vierde werden? Door geluk. Red Bull en Raikkonen vielen voor ons weg. Ook Hamilton had een lastig begin. Pierre en het team hebben bleven foutloos. Eigenlijk hadden we zesde of zevende moeten finishen in Bahrein."

De Oostenrijker geeft aan dit niet verwacht te hebben voordat het Formule 1-seizoen begon: "We hadden nooit verwacht na twee GP's al een keer vierde te zijn geworden." "Het draaide voorafgaand aan het seizoen allemaal om de tweede seizoenshelft, waarin we hopelijk beide coureurs standaard in de top tien hebben, zowel in de kwalificatie als de race. Als ons ontwikkelingsplan lukt, moet dat resultaat te behalen zijn."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'