© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso tekent driejarig contract met Honda

14 sep. 2017 14:28 Wanda Bisschop 0 reacties
In aanloop naar het raceweekend in Singapore wordt er druk gespeculeerd over de op handen zijnde motorendeals. De eerste aankondigingen laten nog even op zich wachten maar vanaf 2018 rijdt Toro Rosso met motoren van Honda.

Toro Rosso maakt officiële aankondiging later bekend

Volgens Autosport zijn de onderhandelingen inmiddels afgerond en tekenen beiden partijen een contract voor minimaal drie jaar.

Eerder dit jaar gingen Red Bull en Honda al om de tafel om te spreken over een mogelijke samenwerking tussen het opleidingsteam en Honda. Honda zou hiervoor het initiatief hebben genomen nadat geluiden over een breuk met McLaren steeds luider werden. Aangezien de Japanse motorleverancier wel graag in de Formule 1 actief wil blijven, moest het noodgedwongen op zoek naar een ander team.

De deal met Toro Rosso wordt waarschijnlijk in de loop van het aankomende raceweekend in Singapore bekend gemaakt. Het gaat dan om een contract voor drie jaar tot 2021. In 2021 gaat het motorenreglement flink op de schop en is de kans groot dat ook andere motorfabrikanten toetreden tot de Formule 1.

Voor Toro Rosso betekent dit het het derde seizoen op rij dat ze met een andere motor gaan rijden. Vorig jaar reed het opleidingsteam nog met een verouderde krachtbron van Ferrari. Dit jaar rijdt het net als grote broer met motoren van Renault en voor volgend jaar wordt het dus Honda.

Saillant detail is dat uitgerekend teamadviseur Helmut Marko zich tijdens de gesprekken met de Japanse motorleverancier liet ontvallen dat indien Honda goed presteert Red Bull in de toekomst misschien ook overstapt. Dit lijkt nu echter al in 2019 te gaan gebeuren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen