© Getty images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso verhuist niet naar Engeland

05 aug. 2017 09:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Het 'silly season' in de Formule 1 draait dit jaar niet alleen om transfers van bepaalde coureurs maar gaat ook vooral om allerlei andere randzaken. Met name de naam van Toro Rosso duikt hierin steeds vaker op.

Toro Rosso is spil in Formule 1 geruchten

Nadat Toro Rosso in 2015 reed met een verouderde krachtbron van Ferrari, rijdt het dit jaar net als de grote broer met een krachtbron van Renault. Vooralsnog zijn de resultaten wisselvallig op enkele uitschieters van Carlos Sainz na.

Doordat Red Bull niet te spreken is over de vorderingen van Renault doken er geruchten op dat wellicht Toro Rosso de overstap gaat maken naar een andere motorleverancier. Als potentiële optie wordt Honda genoemd zodat Red Bull een jaar de tijd heeft om te kijken of Honda misschien in de toekomst ook een optie is voor de hoofdmacht.

Anonieme bronnen in de paddock beweren dat er onlangs al gesprekken zijn geweest tussen teamadviseur Helmut Marko en enkele afgevaardigden van Honda.

Teamadviseur Marko wil er in ieder geval nog niet veel over kwijt. Aan het Spaanse El Confidencial is hij vrij kort van stof: "We zullen het zien."

Over een ander gerucht over Toro Rosso wilde de Oostenrijker wel iets kwijt, namelijk over een mogelijke verhuizing van de renstal naar Groot-Brittannië.

"Dat is echt onzin. Waarom hebben we dan zo'n super grote fabriek gebouwd in Faenza?"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen