Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso verhuist niet naar Engeland

Het 'silly season' in de Formule 1 draait dit jaar niet alleen om transfers van bepaalde coureurs maar gaat ook vooral om allerlei andere randzaken. Met name de naam van Toro Rosso duikt hierin steeds vaker op.

Nadat Toro Rosso in 2015 reed met een verouderde krachtbron van Ferrari, rijdt het dit jaar net als de grote broer met een krachtbron van Renault. Vooralsnog zijn de resultaten wisselvallig op enkele uitschieters van Carlos Sainz na. Doordat Red Bull niet te spreken is over de vorderingen van Renault doken er geruchten op dat wellicht Toro Rosso de overstap gaat maken naar een andere motorleverancier. Als potentiële optie wordt Honda genoemd zodat Red Bull een jaar de tijd heeft om te kijken of Honda misschien in de toekomst ook een optie is voor de hoofdmacht. Anonieme bronnen in de paddock beweren dat er onlangs al gesprekken zijn geweest tussen teamadviseur Helmut Marko en enkele afgevaardigden van Honda.

Teamadviseur Marko wil er in ieder geval nog niet veel over kwijt. Aan het Spaanse El Confidencial is hij vrij kort van stof: "We zullen het zien." Over een ander gerucht over Toro Rosso wilde de Oostenrijker wel iets kwijt, namelijk over een mogelijke verhuizing van de renstal naar Groot-Brittannië. "Dat is echt onzin. Waarom hebben we dan zo'n super grote fabriek gebouwd in Faenza?"

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi