Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso verwacht ook gridstraffen in Brazilië

Tijdens de vorige Formule 1 race in Mexico kampten zowel Gasly als Hartley al met de nodige motorproblemen. Uiteindelijk haalde alleen Gasly de finish. Ook in Brazilië kunnen de heren zich opmaken voor een lastig raceweekend.

Voor Hartley lijkt een nieuwe gridstraf bijna onvermijdbaar. De nieuwbakken Formule 1 coureur viel in Mexico uit met een motorprobleem waardoor de kans vrij groot is dat er nieuwe onderdelen in zijn Toro Rosso worden gemonteerd. Ook zijn teamgenoot Gasly verwacht dat hij veroordeeld wordt tot een startplek in de achterhoede. De jonge Fransman liet in Brazilië alvast het volgende hierover los tegenover de aanwezige pers. "Het lijkt erop dat we weer achteraan moeten beginnen. Dat maakt de race er niet gemakkelijker op. Helaas kunnen we er zelf weinig aan veranderen en moeten we een eventuele straf gewoon accepteren. Uiteindelijk verandert het niks aan ons doel maar het wordt wel lastiger om dat doel te halen."

De 21-jarige Fransman nam tijdens de GP van Maleisië het stoeltje over van Daniil Kvyat en maakt zich inmiddels op voor zijn vierde race in de Formule 1. Hoewel hij zijn doel heeft bereikt, vindt hij het systeem van de gridstraffen wel een groot nadeel van de Formule 1. "Het is iets wat ik in de vorige klassen nooit heb meegemaakt. Als je je kwalificeerde op een bepaalde plek dan startte je ook vanaf die plek. In de Formule 1 is dat soms niet zo." In Mexico liet hij zelfs de kwalificatie schieten omdat hij vanwege een gridstraf al veroordeeld was tot de achterhoede. Een situatie waar Gasly zichtbaar moeite mee heeft. "Dat zijn zeker lastige dingen om te accepteren. Helaas werkt het nu eenmaal zo in de Formule 1." In de loop van de vrijdag wordt duidelijk of Gasly en Hartley ook daadwerkelijk een gridstraf gaan krijgen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen