Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso: 'We willen een Japanse F1-coureur'

Toro wil zo snel mogelijk een nieuwe Japanse Formule 1-coureur aan een zitje in de Formule 1 helpen. Dat verlangen wordt ingegeven door de nauwe samenwerking met motorfabrikant Honda.

Honda heeft op dit moment twee juniorrijders in de Formule 2 rondrijden, Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino. Eerstgenoemde is tevens opgenomen in het Red Bull-programma en dus is de link naar het Formule 1-team snel gelegd. Op de vraag of Fukuzima daarom een logische kandidaat is voor Toro Rosso, antwoordt teambaas Franz Tost duidelijk: "Natuurlijk. De link met Honda is onmiskenbaar en het is uiteindelijk de bedoeling dat er een Japanner voor ons gaat racen. Liever vandaag nog dan morgen."

In gesprek met Autosport verklapt Honda motorsportbaas Masashi Yamamoto dat het aantrekken van een Japanse coureur binnen de Red Bull-familie onderwerp van gesprek was bij de eerste onderhandelingen over het leveren van motoren aan Red Bull Racing in 2019. "Het is voor Honda heel belangrijk dat de Formule 1 weer gaat leven in Japan. De mogelijkheid om een Japanner in een Honda-aangedreven auto te zetten wordt natuurlijk groter als we een extra team van motoren voorzien."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024