© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso: 'We willen een Japanse F1-coureur'

21 mei 2018 14:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Toro wil zo snel mogelijk een nieuwe Japanse Formule 1-coureur aan een zitje in de Formule 1 helpen. Dat verlangen wordt ingegeven door de nauwe samenwerking met motorfabrikant Honda.

Inzet Japanse F1-coureur onderwerp van onderhandelingen

Honda heeft op dit moment twee juniorrijders in de Formule 2 rondrijden, Nirei Fukuzumi en Tadasuke Makino. Eerstgenoemde is tevens opgenomen in het Red Bull-programma en dus is de link naar het Formule 1-team snel gelegd.

Op de vraag of Fukuzima daarom een logische kandidaat is voor Toro Rosso, antwoordt teambaas Franz Tost duidelijk: "Natuurlijk. De link met Honda is onmiskenbaar en het is uiteindelijk de bedoeling dat er een Japanner voor ons gaat racen. Liever vandaag nog dan morgen."

In gesprek met Autosport verklapt Honda motorsportbaas Masashi Yamamoto dat het aantrekken van een Japanse coureur binnen de Red Bull-familie onderwerp van gesprek was bij de eerste onderhandelingen over het leveren van motoren aan Red Bull Racing in 2019.

"Het is voor Honda heel belangrijk dat de Formule 1 weer gaat leven in Japan. De mogelijkheid om een Japanner in een Honda-aangedreven auto te zetten wordt natuurlijk groter als we een extra team van motoren voorzien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen