Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso wil zich opofferen om Red Bull aan titel te helpen

Het Formule 1-team van Scuderia Toro Rosso zal er alles aan doen om Red Bull en Max Verstappen te helpen in een eventuele titelstrijd.

Red Bull hoopt in 2019 met motorleverancier Honda en coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly een gooi te kunnen doen naar de wereldtitel. Het B-team van Toro Rosso zal haar grote broer daarbij op alle mogelijke manieren proberen te helpen.

Het grootste vraagteken voor dit seizoen is de Honda-motor. Toro Rosso-teambaas Franz Tost laat aan Autosport weten dat hij bereidt is om gridstraffen te incasseren met zijn coureurs als dit helpt bij de ontwikkeling van de motor. "Als dat Red Bull helpt om races te winnen en het kampioenschap, dan doen we dat zeker. Daar is geen enkele discussie voor nodig, dat past binnen onze filosofie. Ik ben daar meer dan tevreden mee, omdat het ook bijdraagt aan het verbeteren van onze eigen performance." Tost gelooft dat de samenwerking tussen Honda en Red Bull ook het team van Toro Rosso naar voren helpt. "Er bestaat geen enkele twijfel dat we profiteren van de synergie en samenwerking met Red Bull Technologies." Toro Rosso kan wel een steuntje in de rug gebruiken na een mager 2018-seizoen. Daarin finishte de Italiaanse renstal als voorlaatste in het WK. Spaarzaam hoogtepunt was de vierde plaats van Gasly in Bahrein.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'