Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso zet rijders onder druk: "Zaterdag in Japan Q3 halen"

In de afgelopen twee Grands Prix heeft Sauber-coureur Charles Leclerc acht punten gescoord, en zodoende staat Toro Rosso onder druk. De Italiaanse stal heeft nog maar drie puntjes voorsprong ten opzichte van het naderende Sauber, de laatstgenoemde stal lijkt bovendien wat extra tienden te hebben gevonden.

Met de 'raketmotor' die Honda heeft meegebracht naar de Grand Prix van Japan moeten er op het circuit van Suzuka stappen worden gezet. Toro Rosso-teambaas Franz Tost verwacht in ieder geval veel van zijn rijders.

Zo wil de Oostenrijker graag beide coureurs in het laatste kwalificatiesegment zien op zaterdag. Pierre Gasly en Brendon Hartley zouden Q3 moeten halen, zo meent Tost. "Met de nieuwe Honda-motor moeten wij in Q3 eindigen en sowieso de Saubers voorblijven, zij zijn onze grootste concurrent in het constructeurskampioenschap", weet de teambaas van de zusterstal van Red Bull Racing. In de voorgaande zestien Grands Prix van 2018 haalde Toro Rosso in 32 pogingen precies driemaal Q3. Twee keer kwalificeerde Gasly zich als zesde (Bahrein, Hongarije), terwijl Hartley een keer achtste (Hongarije) werd.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"