© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Toro Rosso zet rijders onder druk: "Zaterdag in Japan Q3 halen"

05 okt. 2018 07:53 René Oudman 0 reacties
In de afgelopen twee Grands Prix heeft Sauber-coureur Charles Leclerc acht punten gescoord, en zodoende staat Toro Rosso onder druk. De Italiaanse stal heeft nog maar drie puntjes voorsprong ten opzichte van het naderende Sauber, de laatstgenoemde stal lijkt bovendien wat extra tienden te hebben gevonden.

Met de 'raketmotor' die Honda heeft meegebracht naar de Grand Prix van Japan moeten er op het circuit van Suzuka stappen worden gezet. Toro Rosso-teambaas Franz Tost verwacht in ieder geval veel van zijn rijders.

Zo wil de Oostenrijker graag beide coureurs in het laatste kwalificatiesegment zien op zaterdag. Pierre Gasly en Brendon Hartley zouden Q3 moeten halen, zo meent Tost. "Met de nieuwe Honda-motor moeten wij in Q3 eindigen en sowieso de Saubers voorblijven, zij zijn onze grootste concurrent in het constructeurskampioenschap", weet de teambaas van de zusterstal van Red Bull Racing.

In de voorgaande zestien Grands Prix van 2018 haalde Toro Rosso in 32 pogingen precies driemaal Q3. Twee keer kwalificeerde Gasly zich als zesde (Bahrein, Hongarije), terwijl Hartley een keer achtste (Hongarije) werd.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen