Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso's vliegen onbestuurbaar van de baan: "Rem viel compleet weg"

Een bijzonder slechte dag voor het team van Toro Rosso, zondag in Rusland. Pierre Gasly en Brendon Hartley waren, na een stapel gridstraffen te hebben geïncasseerd, vanuit het achterveld begonnen aan wat zij hoopten een inhaalrace. Het mocht voor beiden niet zo zijn: na vier rondjes stonden zowel Gasly als Hartley alweer in de pitbox, beiden vielen uit met een vreemd remprobleem.

In de openingsfase van de Grand Prix van Rusland was het eerst Gasly, wiens wagen compleet onbestuurbaar van de baan vloog. Kort daarop ging zijn Nieuw-Zeelandse teamgenoot de mist in door een weigerend rempedaal.

"Vanaf de start af aan had ik een raar gevoel wanneer ik het rempedaal intrapte. Tot overmaat van ramp werd het steeds slechter", blikt Gasly terug. "In de derde ronde verloor ik het pedaal compleet, waardoor ik geen voorrem meer had en er niets anders op zat dan de wagen voorzichtig terug naar de pits te brengen en uit te stappen. We zullen de data bestuderen om te analyseren wat er precies is gebeurd. Het is erg zonde dat we zo vroeg uit zijn gevallen." Hartley overkwam nagenoeg hetzelfde. "Ik had een goede start en passeerde Pierre voor bocht vijf, was in de slag met een McLaren toen de rem kuren vertoonde. Via de boardradio bracht ik het team ervan op de hoogte, waarop we besloten onze geplande pitstop te maken. Toen ik terugkeerde op de baan verloor ik de rem compleet, de achterwielen blokkeerden en ik vloog eraf. Ik vertrouw erop dat we de oorzaak snel achterhalen en kan niet wachten op de race in Suzuka!" Door de nulscore van Toro Rosso is de strijd om de achtste plaats in het constructeurskampioenschap ineens een stuk spannender geworden. Charles Leclerc scoorde namens Sauber zes waardevolle punten middels P7, waardoor het verschil tussen Toro Rosso en Sauber nog maar drie puntjes (30 om 27) is.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie