© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tost: 'Daniil Kvyat was te agressief in de eerste ronde'

11 dec. 2017 18:52 Wanda Bisschop 0 reacties
Danill Kvyat is ongetwijfeld de meest ongelukkige Formule 1 coureur van het afgelopen seizoen. De Rus moest in 2016 bij Red Bull al plaats maken voor Max Verstappen en keerde terug bij Toro Rosso. Daar moest hij het afgelopen jaar tot twee keer toe zijn stoeltje afstaan en is inmiddels zijn contract ontbonden.

Franz Tost hoopt Kvyat in de toekomst terug te zien in de Formule 1

De Formule 1 droom van Kvyat lijkt daarmee ten einde te zijn gekomen. Hoewel de Rus nog in de race is voor het tweede stoeltje bij Williams lijken zijn kansen daarop niet erg groot te zijn.

Zijn voormalige teambaas Franz Tost doet tegenover Formula 1 uit de doeken waar het voor Kvyat is mis gegaan.

"Door de vele incidenten werden zijn prestaties minder en dat had ook invloed op zijn zelfvertrouwen. Daniil was vooral te agressief in de eerste ronde waardoor hij te vaak betrokken was bij diverse incidenten."

"De eerste bocht was zijn zwakste plek, daarin wilde hij teveel."

Een terugkeer bij Red Bull in de nabije toekomst is uitgesloten maar Tost sluit niet uit dat een andere team de jonge Rus onderdak biedt.

"Ik ben ervan overtuigd dat hij van nature nog steeds ontzettend snel is. Hij was bij Red Bull soms zelfs sneller dan Ricciardo maar in de afgelopen periode kwam zijn potentieel er gewoon niet uit."

"Misschien is het juist wel goed dat Daniil even afstand neemt van de Formule 1. Dan zien we hem daarna misschien wel terug bij een ander team waar hij zijn normale niveau kan laten zien."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen