Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost en Toro Rosso bedanken Hartley voor bewezen diensten

De Formule 1-deur zit voor wat Brendon Hartley betreft voorlopig dicht. De 29-jarige Nieuw-Zeelander heeft na een ietwat teleurstellend seizoen 2018 niet genoeg indruk weten te maken op Toro Rosso om contractverlenging af te dwingen. Diens plaats wordt ingenomen door Formule 2-rijder Alexander Albon.

Toro Rosso nam middels teambaas Franz Tost van de mogelijkheid gebruik om Hartley te bedanken. In een persbericht vertelde de Oostenrijkse teambaas dat de rijder die de deur is gewezen, een belangrijk aandeel had in bepaalde processen.

"We willen Brendon graag bedanken voor zijn harde werk", vertelde Tost enkele dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste die Hartley voorlopig als Formule 1-coureur heeft gereden. "Het was vast geen gemakkelijke taak om over te stappen vanuit de sportscars naar de Formule 1, helemaal niet op de korte termijn waarmee Brendon dat vorig jaar heeft gedaan", verwijst de teambaas naar Hartleys debuut in 2017. "Omdat Brendon in de laatste vier wedstrijden van 2017, waarin hij zijn opwachting mocht maken, zo ontzettend constant was, hebben we destijds besloten om hem een contract aan te bieden voor het seizoen 2018. Helaas hebben we de samenwerking niet voort kunnen zetten tot in 2019. Brendon heeft een sleutelrol vervuld in de ontwikkeling van de Honda-motor en we willen hem het beste wensen voor de toekomst." Wat Hartley in 2019 gaat doen is nog niet bekend, de Nieuw-Zeelander liet kort na de beslissing van Toro Rosso om Albon in de wagen te zetten weten het er niet bij te willen laten zitten en zijn vizier te richten op een terugkeer in de F1. Albon wordt bij Toro Rosso overigens vergezeld door Daniil Kvyat, de man die eveneens dienst deed als teammaat van Hartley toen deze zijn F1-debuut maakte.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'