Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Tost en Toro Rosso bedanken Hartley voor bewezen diensten

De Formule 1-deur zit voor wat Brendon Hartley betreft voorlopig dicht. De 29-jarige Nieuw-Zeelander heeft na een ietwat teleurstellend seizoen 2018 niet genoeg indruk weten te maken op Toro Rosso om contractverlenging af te dwingen. Diens plaats wordt ingenomen door Formule 2-rijder Alexander Albon.

Toro Rosso nam middels teambaas Franz Tost van de mogelijkheid gebruik om Hartley te bedanken. In een persbericht vertelde de Oostenrijkse teambaas dat de rijder die de deur is gewezen, een belangrijk aandeel had in bepaalde processen.

"We willen Brendon graag bedanken voor zijn harde werk", vertelde Tost enkele dagen na de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste die Hartley voorlopig als Formule 1-coureur heeft gereden. "Het was vast geen gemakkelijke taak om over te stappen vanuit de sportscars naar de Formule 1, helemaal niet op de korte termijn waarmee Brendon dat vorig jaar heeft gedaan", verwijst de teambaas naar Hartleys debuut in 2017.

"Omdat Brendon in de laatste vier wedstrijden van 2017, waarin hij zijn opwachting mocht maken, zo ontzettend constant was, hebben we destijds besloten om hem een contract aan te bieden voor het seizoen 2018. Helaas hebben we de samenwerking niet voort kunnen zetten tot in 2019. Brendon heeft een sleutelrol vervuld in de ontwikkeling van de Honda-motor en we willen hem het beste wensen voor de toekomst."

Wat Hartley in 2019 gaat doen is nog niet bekend, de Nieuw-Zeelander liet kort na de beslissing van Toro Rosso om Albon in de wagen te zetten weten het er niet bij te willen laten zitten en zijn vizier te richten op een terugkeer in de F1. Albon wordt bij Toro Rosso overigens vergezeld door Daniil Kvyat, de man die eveneens dienst deed als teammaat van Hartley toen deze zijn F1-debuut maakte.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje