Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost: "Gebrekkige wagenkennis Honda was een enorme schok"

Toen Toro Rosso en Honda voor het eerst met elkaar aan tafel zaten was teambaas Franz Tost geschokt over hoe weinig wagenkennis Honda in pacht had na de drie jaar durende samenwerking met McLaren.

"Ze hadden geen enkel benul van zaken op chassis-gebied en de wisselwerking met de motor", zo doet Toro Rosso-teambaas Franz Tost zijn verhaal in gesprek met Autosport .

"Als je voor het eerst met elkaar werkt, moet je de koppen bij elkaar steken om te weten waar iedereen staat en om de juiste richting te bepalen. Gelukkig stond Honda overal voor open, waardoor dat proces snel en soepel verliep." Na drie jaren van gebrekkige communicatie met McLaren, waren de open lijntjes met Toro Rosso een verademing voor de Japanners. Ook Tost was in zijn nopjes met hoe er gecommuniceerd werd met de nieuwe motorpartner. "Er was totaal geen sprake van politieke spelletjes. Alles gebeurde transparant, en dat moet ook, want we streven dezelfde doelen na. De samenwerking met Honda is top en ook op zakelijk niveau kunnen we heel goed door één deur."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi