© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Tost: "Gebrekkige wagenkennis Honda was een enorme schok"

27 dec. 2018 12:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Toen Toro Rosso en Honda voor het eerst met elkaar aan tafel zaten was teambaas Franz Tost geschokt over hoe weinig wagenkennis Honda in pacht had na de drie jaar durende samenwerking met McLaren.

"Ze hadden geen enkel benul van zaken op chassis-gebied en de wisselwerking met de motor", zo doet Toro Rosso-teambaas Franz Tost zijn verhaal in gesprek met Autosport.

"Als je voor het eerst met elkaar werkt, moet je de koppen bij elkaar steken om te weten waar iedereen staat en om de juiste richting te bepalen. Gelukkig stond Honda overal voor open, waardoor dat proces snel en soepel verliep."

Na drie jaren van gebrekkige communicatie met McLaren, waren de open lijntjes met Toro Rosso een verademing voor de Japanners. Ook Tost was in zijn nopjes met hoe er gecommuniceerd werd met de nieuwe motorpartner.

"Er was totaal geen sprake van politieke spelletjes. Alles gebeurde transparant, en dat moet ook, want we streven dezelfde doelen na. De samenwerking met Honda is top en ook op zakelijk niveau kunnen we heel goed door één deur."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen